3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου για την πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη των σωματείων της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 11πμ πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύσκεψη των ΔΣ από 7 σωματεία που καλύπτουν τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα. Το κύριο θέμα ήταν οι εξελίξεις στον κλάδο, λόγω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αναστέλλει τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών για 14 ημέρες.

Μεταφέρθηκαν εμπειρίες και προβληματισμοί από εργαζόμενους του κάθε χώρου, συζητήθηκε ο εργασιακός αντίκτυπος που μπορεί να υπάρξει άμεσα και μακροπρόθεσμα από τις εξελίξεις.

Στη βάση της κοινής μας ανακοίνωσης, που δημοσιεύτηκε στις 14/3/20 και στην παραπάνω συζήτηση, αποφασίσαμε:

  1. Να δημοσιοποιήσουμε νέο κείμενο, με αφορμή την υπάρχουσα κατάσταση, καταγράφοντας και αναλύοντας όλα τα επιμέρους προβλήματα, γενικά και έκτακτα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι ξεχωριστά σε κάθε χώρο, Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Ιδιωτικά Σχολεία, Ιδιωτικά ΙΕΚ, Κέντρα Μελέτης και Κέντρα Δημιουργικής ΑΠασχόλησης.
  2. Να στείλουμε επιστολές με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας στα αρμόδια υπουργεία, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, καθώς και στα παραρτήματα τους.
  3. Να απαιτήσουμε με επιστολές προς τις επιθεωρήσεις εργασίας, να μη δεχτούν καμία απόλυση από την έναρξη της ΚΥΑ και να μη δεχτούν καμία βλαπτική μεταβολή συμβάσεων.
  4. Να καλέσουμε τους ιδιοκτήτες/ φροντιστές/ σχολάρχες να τοποθετηθούν πάνω στα αιτήματά μας για την έκτακτη αυτή κατάσταση..
  5. Να βγουν δελτία τύπου σχετικά με την προσπάθεια της ΟΙΕΛΕ να διχάσει τους συναδέλφους.

ΔΤ_πανελλαδική.docx

Κύλιση προς τα επάνω