3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου για την πανελλαδική σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την  Κυριακή 8 Ιούλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  του σωματείου «ο Βύρων» με τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης .Τα σωματεία που παρευρέθηκαν ήταν το Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ιωαννίνων «Ρόζα Ιμβριώτη» και το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ενώ χαιρετισμό έστειλαν, καθώς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, το Σωματείο Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς – Ιθάκης και το Σωματείο Εκπαιδευτικών ιδιωτικής εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη». Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που έχει επεξεργαστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του «Βύρωνα» κι έχει εγκριθεί από τη Γενική του Συνέλευση. Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική, πλούσια συζήτηση, καταλήγοντας ότι η υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο είναι επιτακτική και γι’ αυτό είναι απαραίτητο οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση να οργανώσουμε την πάλη ενιαία, πανελλαδικά. Τα πρωτοβάθμια σωματεία κατέληξαν στο εξής κοινό σχέδιο δράσης:

  • Προτείνουμε το σχέδιο ΣΣΕ, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τον «Βύρωνα», και με βάση αυτό να οργανωθούν οι παρεμβάσεις μας σε κάθε νομό και περιοχή, αρχής γενομένης από τα ΦΜΕ, ΚΞΓ και Κέντρα Μελέτης.
  • Όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά υπογράφουμε αυτή την κοινή ανακοίνωση με σχέδιο και κάλεσμα στους εργοδότες σε διαπραγμάτευση μέσα στον Ιούλη.
  • Πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο στις 1-2 Σεπτέμβρη πραγματοποιούμε όλα τα σωματεία γενικές συνελεύσεις, ώστε να ξεκινήσει ένας μήνας δράσης για την ιδιωτική εκπαίδευση με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και κινητοποιήσεις σε εργοδοτικούς φορείς.
  • Αναγγέλλουμε από τώρα στα μέλη των σωματείων πως από αρχές Σεπτέμβρη ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης στους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης για το περιεχόμενο της σύμβασης και έναρξη καμπάνιας νέων εγγραφών. Στόχος μας είναι μέχρι τα μέσα Οκτώβρη να έχουν συναντηθεί αντιπροσωπίες των σωματείων μας με εργοδοτικούς φορείς της περιοχής τους και η ΟΙΕΛΕ να έχει ορίσει συνάντηση για το ζήτημα των ΣΣΕ με εργοδοτικές ενώσεις.

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ.docx

Κύλιση προς τα επάνω