3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 11 Γενάρη

Σήμερα στις 10:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου μας στο Υπουργείο Υγείας. Γίναμε και πάλι στο ίδιο τραγελαφικό έργο θεατές. Με τις ίδιες δικαιολογίες, όπως και στο Υπουργείο Παιδείας εμπαίζουν τους εργαζόμενους σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Μελέτης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Για ακόμη μία φορά αρνήθηκαν να συζητήσουν τα προβλήματα της πανδημίας, έτσι όπως αποτυπώνονται στον κλάδο μας και πιο συγκεκριμένα την υπαγωγή όλων των συναδέλφων στη δωρεάν διάθεση των self tests.

Η στάση αυτή εκφράζει ξεκάθαρα την πολιτική της κυβέρνησης, για την οποία η προστασία του λαού από την πανδημία είναι ζήτημα κόστους. Στη λογική αυτή, η έλλειψη υγειονομικών μέτρων στους χώρους των φροντιστηρίων απαλλάσσει τους εργοδότες από κάθε υποχρέωση να διασφαλίσουν την προστασία της υγείας της δικής μας και των μαθητών μας. Ακόμα και το μοναδικό μέτρο που προβλέπεται, αυτό των αυτοδιαγνωστικών τεστ, θέλουν να το φορτώσουν στο ωρομίσθιό μας.

Τα self tests υποχρεωνόμαστε να τα κάνουμε, για να πάμε στη δουλειά μας. Η δαπάνη για την αγορά τους δεν μπορεί να επιβαρύνει εμάς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς συμμετέχομε όλοι στη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας την Πέμπτη 13-1-22, στις 5:00μμ

Διαλέγουμε τον δρόμο του αγώνα, της ανατροπής!

Διεκδικούμε όσα μας αξίζουν!

ΔΤ-11-1-2022.docx

Κύλιση προς τα επάνω