3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου για την τριμερή στο ΣΕΠΕ Παλλήνης και την παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση την Τρίτη 28 Ιούλη

Την Τρίτη 28/7, εκπρόσωπος του σωματείου παραβρέθηκε στο ΣΕΠΕ Παλλήνης προκειμένου να συμμετάσχει στην εξ αναβολής τριμερή συνάντηση σχετικά με τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη».

Παρά τη δέσμευση της εργοδοτικής πλευράς την προηγούμενη φορά, να παραβρεθεί και να προσκομίσει τις καταστάσεις πληρωμών, κάτι τέτοιο δε συνέβη. Για μία ακόμη φορά καταδεικνύεται ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ενθαρρύνει τους εργοδότες να μη σέβονται ούτε τους φορείς του δημοσίου – όπως το ΣΕΠΕ – και συνειδητά να αδιαφορούν για τις συστάσεις τους. Από την άλλη φαίνεται ότι το βασικότερο όπλο των εργαζομένων είναι η πάλη τους, καθώς κάτω από τις πιέσεις τους η εργοδοσία έχει καταβάλλει περίπου το ήμισυ των δεδουλευμένων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του εκτρωματικού νομοσχεδίου με τον προκλητικό τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις». Φυσικά γνωρίζουμε πλέον καλά ότι όταν το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων (βλ. σχολαρχών) μιλά για εκσυγχρονισμό, εννοεί την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών σε βάρος των εργαζομένων. Δεν είναι σύγχρονο για αυτούς η ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Σύγχρονο είναι το να  μπορεί ο εργοδότης να σε κολλάει στον τοίχο και να μπορεί να σε απολύσει όποτε θέλει, να σε εκβιάζει να δουλέψεις περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το τι τον συμφέρει και ο «εκσυγχρονισμένος» νόμος να στέκεται δίπλα του, μήπως και δεν είσαι τόσο λάστιχο όσο αυτός χρειάζεται.

Οι fast track διαδικασίες διαβούλευσης, κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου (ακόμα και την προηγουμένη δε γνωρίζαμε πότε θα τεθεί σε ψηφοφορία) και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι είναι μία ακόμη πρακτική που συνηθίζουν όλες οι κυβερνήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης για να αιφνιδιάσουν τους εργαζόμενους και να τους φέρουν προ τετελεσμένων. Αυτή ακριβώς τη μεθόδευση αμφισβήτησε το σωματείο μας, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και διαμηνύοντας για ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση πως ο νόμος αυτός ισοδυναμεί με πόλεμο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία να έρθουν σε επαφή με το σωματείο. Να οργανώσουμε τη δράση αμφισβητώντας το νέο νόμο και μεθοδεύοντας την ανατροπή του.

ΔΤ-για-την-τριμερή-στο-ΣΕΠΕ-Παλλήνης-και-την-παράσταση-διαμαρτυρίας-στη-βουλή-28-7-20.docx

 

Κύλιση προς τα επάνω