3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου για το Δ.Σ της ΟΙΕΛΕ και την κήρυξη απεργίας στις 19 Μάρτη

Χθες, 17 Φεβρουαρίου, συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με βασικό αντικείμενο της συζήτησης την προσπάθεια σύναψης ΣΣΕ στον χώρο των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καθώς και  την προσφυγή της ΟΕΦΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της θέσπισης των 21 ωρών ως πλήρους διδακτικού ωραρίου στα ΦΜΕ και στα ΚΞΓ.

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη απεργίας στις 19 Μάρτη τόσο στα ΦΜΕ όσο και στα ΚΞΓ. Η παράταξη της ΑΣΚΙΕ (ΠΑΜΕ) διαφώνησε ως προς το πλαίσιο της απεργίας, καθώς ανέδειξε την ανάγκη η απεργία να μην στρέφεται μόνο κατά της απαράδεκτης στάσης των εργοδοτών σε σχέση με το προτεινόμενο από αυτούς σχέδιο ΣΣΕ και την προσφυγή τους στο ΣτΕ. Για τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βασικός στόχος της απεργίας πρέπει να είναι και οι βαριές κυβερνητικές ευθύνες για την διατήρηση και ενίσχυση τα τελευταία χρόνια του αντεργατικού οπλοστασίου που είχαν περάσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πριν το 2015. Ιδιαίτερα για τις ΣΣΕ, τόσο σε ζητήματα επεκτασιμότητας, όσο και στα σχετικά με την μετενέργεια και την διαιτησία, αυτή η κυβέρνηση διατηρεί τα εμπόδια για σύναψη αξιοπρεπών για τους εργαζόμενους ΣΣΕ.

Η πλειοψηφούσα παράταξη δεν αποδέχθηκε την σαφή και απερίφραστη  ανάδειξη αυτών των πλευρών της απεργιακής κινητοποίησης, που για εμάς είναι απολύτως κρίσιμες.

Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απεργία ως όπλο για την σύναψη μιας ΣΣΕ που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων. Ταυτόχρονα, όμως, δηλώνουμε ότι δεν θα απαλλάξουμε καμία κυβέρνηση που πίσω από ένα φιλεργατικό προσωπείο κρύβει την πολιτική της που εξυπηρετεί τις ίδιες αντεργατικές επιλογές των προηγούμενων διαχειριστών της εξουσίας.

Δελτίο-τύπου-για-το-Δ.Σ-της-ΟΙΕΛΕ-και-την-κήρυξη-απεργίας-στις-19-Μάρτη.docx

Κύλιση προς τα επάνω