3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου – καταγγελία για την αντιεκπαιδευτική στάση της ΔΔΕ Γ Αθηνών

Ο σύλλογός μας έκανε παρέμβαση, την Τρίτη 16/11/21, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθηνών για την απόλυση του συναδέλφου ΑΠ από τα εκπαιδευτήρια Πολύτροπη Αρμονία.

Από την προηγούμενη παρέμβασή μας θέσαμε επιτακτικά την ανάγκη να προβούν στους αναγκαίους ελέγχους στο εκπαιδευτήριο, που έχει παράτυπα δηλωμένους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που λειτουργούσε με τηλεκπαίδευση από την 1η Σεπτέμβρη χωρίς να έχει καταθέσει στη ΔΔΕ τα ωρολόγια προγράμματα όπως προβλέπεται, που μισθώνει 9θέσια αυτοκίνητα για την μεταφορά μαθητών χωρίς τη σχετική αδειοδότηση.

Τρεις βδομάδες μετά διαπιστώσαμε πως όχι μόνο δεν έχουν κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντίθετα ζήτησαν τη γνώμη του εκπαιδευτηρίου. Με επιστολή προς τη ΔΔΕ το εκπαιδευτήριο συκοφαντούσε τον συνάδελφο, με ανυπόστατα ψέματα για την διδακτική πρακτική του. Η ΔΔΕ σιωπηρά τάχθηκε υπέρ της εργοδοσίας αφού ασχολίαστα προώθησε την επιστολή στην ΟΙΕΛΕ και θεώρησε το θέμα λήξαν. Τάχθηκε ανοιχτά με την εργοδοσία όταν, σε επικοινωνία με τον συνάδελφο, αφενός οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να του δώσουν αντίγραφο της επιστολής αυτής, του έριξαν την ευθύνη για την εγγραφή του στην επετηρίδα των εκπαιδευτικών και ανοιχτά υποστήριξαν το εργοδοτικό “δικαίωμα” να τον απολύσουν μετά από 5 βδομάδες μαθήματος λόγω, όπως λένε, διδακτικής ανεπάρκειας και μετά από γκάλοπ στους μαθητές.

Καταγγέλλουμε τη στάση και του προϊστάμενου της ΔΔΕ, Ευθύμιο Αλεξανδρή, ο οποίος με κάθε τρόπο προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση μαζί μας. Την πρώτη φορά μας βούτηξε τα ψηφίσματα από τα χέρια διατυμπανίζοντας ότι θα κάνει “ό,τι προβλέπει ο νόμος”. Στην πρόσφατη παρέμβαση έστειλε δύο άλλους υπάλληλους, εμφανίστηκε μετά από ώρα για να “μας κουνήσει το δάχτυλο” και να επικαλεστεί πως δήθεν είναι ζήτημα τακτικής το ότι δεν κάνουν έλεγχο στο σχολείο και αυτό πρέπει να γίνει σε ανύποπτο χρόνο που δεν θα το περιμένουν οι ιδιοκτήτες. Είναι απαράδεκτος και προκλητικός ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το θέμα. Ειδικότερα τον καταγγέλλουμε για την εριστική συμπεριφορά του απέναντι στον απολυμένο συνάδελφο και τα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του σωματείο μας κατά την τελευταία συνάντηση.

Στην πράξη αρνούνται να κάνουν τον οποιονδήποτε έλεγχο. Κοινός παρονομαστής των ενεργειών τους είναι η εφαρμογή του ν.Κεραμέως. Έτσι εκφράζεται ο περιορισμός των αρμοδιοτήτων των ΔΔΕ, που τελικά ούτε τους ελέγχους ως προς το εκπαιδευτικό έργο των ιδιωτικών σχολείων δεν θα κάνουν.

Καταγγέλλουμε το γεγονός πως μια υπηρεσία της εκπαίδευσης αποδέχεται την απόλυση  συναδέλφου με τέτοιον τρόπο, παίρνοντας τη θέση της εργοδοσίας και υιοθετώντας τα αντιπαιδαγωγικά κριτήρια της επιχείρησης.

Δηλώνουμε πως οι κατάπτυστοι νόμοι Χατζηδάκη και Κεραμέως θα βρουν τείχος στην εφαρμογή τους. Δε θα επιτρέψουμε την αξιοποίηση των νόμων αυτών, με όλες τις αντιπαιδαγωγικές τους συνέπειες, ενάντια σε συναδέλφους.

Με συναδελφική αλληλεγγύη και κινηματική δράση συνεχίζουμε!

Μαζικοποιούμε το σωματείο, δυναμώνουμε τη φωνή του!

Το ΔΣ του “Βύρωνα”

ΔΤ_ΔΔΕΓΑΘ_ΠΟΛΑΡΜ.docx

Κύλιση προς τα επάνω