3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο Τύπου – Καταγγελία για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Σήμερα το πρωί εξελίχθηκε το προβοκατόρικο σχέδιο των εργατοπατέρων σε συνεννόηση με ορισμένα ΜΜΕ για τη δημιουργία στημένων επεισοδίων με στόχο την παρεμπόδιση της εισόδου εκλεγμένων αντιπροσώπων στο χώρο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Από τις 6.30 π.μ. security, γνωστοί τραμπούκοι της Καλαμάτας μαζί με ομάδα εργατοπατέρων, τρομοκρατούν και απειλούν.

Την ίδια στιγμή δεν έχει συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και τεχνικές γραμματείες, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί στους αντιπροσώπους θα έπρεπε σήμερα από τις 9 το πρωί, να πιστοποιούνται οι σύνεδροι για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Αντιθέτως παρουσιάζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις με διανομές καρτών αντιπροσώπων στα δωμάτια από τις καμαριέρες αλλά και σε διάφορους χώρους των ξενοδοχείων, από τις πισίνες μέχρι τις καφετέριες!

Κάθε κυβερνητική – εργοδοτική παράταξη έχει βγάλει δικές της κάρτες και τις μοιράζει.

Την ίδια στιγμή οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι άφαντοι! Ενώ είχαν προγραμματίσει να συνεδριάσει από την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο για ζητήματα που αφορούν στη διεξαγωγή του συνεδρίου, η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Είναι φανεροί πλέον οι σχεδιασμοί τους να κάνουν ένα συνέδριο χωρίς να τηρηθεί καμία δημοκρατική διαδικασία παραβιάζοντας κάθε καταστατική διάταξη. Συνέδριο που θα νομιμοποιεί τη γνωστή πλέον νοθεία και τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα. Με τη στάση τους επιβεβαιώνουν την εκτίμηση των ταξικών δυνάμεων πως επιδιώκουν να προχωρήσουν σε ένα ακόμα συνέδριο-παρωδία, συνέδριο μηχανισμών και εργοδοτών! Θέλουν οι νόθοι να νομιμοποιήσουν τον εαυτό τους!

Είναι βαθιά γελασμένοι. Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που μπροστά στα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος προσπάθησε να λερώσει την ιστορία της τάξης μας, να σκυλεύσει τη μνήμη των εργατών που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στην πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας, να κάνει μία εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών με security και μπράβους. Δείχνει την κατρακύλα τους το γεγονός πως η ΓΣΕΕ επιδίωξε να κάνει εκδήλωση μακριά από τους εργάτες.

Είναι ο ίδιος εργοδοτικός μηχανισμός που βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ με επικεφαλής τον γνωστό εργοδότη-εργατοπατέρα Καραγεωργόπουλο.

Με ψέματα και λάσπη επιδιώκουν να διαμορφώσουν κλίμα για να οργανώσουν ένα συνέδριο με τη συμμετοχή εργοδοτών, εκατοντάδων διευθυντικών στελεχών και ανύπαρκτων συνδικάτων.

Ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης, χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα και από δεκάδες σωματεία  διαδήλωσαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει συνέδριο με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, να διαμορφώσει ψεύτικους συσχετισμούς. Ακούστηκε δυνατά σε όλη την Καλαμάτα το σύνθημα “σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών”. Πήραν το μήνυμα ότι συνέδριο με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα συνδικάτα, δεν πρόκειται να γίνει!

Στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα με συνειδητή δράση χιλιάδων εργαζομένων. Δεν υπάρχουν μόνο νόθα σωματεία και μαϊμούδες αντιπρόσωποι. 

Είναι προφανές ότι αυτό δεν είναι συνέδριο εργατικής οργάνωσης. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων!

Κύλιση προς τα επάνω