3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την κινητοποίηση στον όμιλο «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ»

Το Σάββατο 06/05 πραγματοποιήσαμε, μετά από κοινό κάλεσμα των κλαδικών σωματείων της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Αττική, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το συνεδριακό κέντρο του ΠΑΔΑ, όπου ο όμιλος “Πουκαμισά” διοργάνωσε ημέρα συνεντεύξεων νέων καθηγητών. Η κινητοποίηση έγινε με κύριο αίτημα να σταματήσει τώρα ο εκβιασμός των συναδέλφων του παραρτήματος στην Ηλιούπολη, οι οποίοι απειλούνται με απόλυση από τις μονάδες του Ομίλου, αν συνεχίσουν να δουλεύουν στο εν λόγω παράρτημα που θα αλλάξει επωνυμία, μετά τη διακοπή της συνεργασίας του ιδιοκτήτη με τον όμιλο “Πουκαμισά”.

Η δυναμική μας παρουσία ενόχλησε κάποιους διευθυντές, οι οποίοι ζήτησαν την απομάκρυνσή μας από τον χώρο. Όχι μόνο δεν απομακρυνθήκαμε, αλλά η αποφασιστική παρέμβασή μας υποχρέωσε τελικά τον αντιπρόεδρο του ομίλου να δεσμευτεί ότι ο εκβιασμός των εργαζομένων στο φροντιστήριο της Ηλιούπολης θα σταματήσει και ότι οι συμβάσεις όλων των συναδέλφων θα ανανεωθούν και την επόμενη σχολική χρονιά. Με τη μαχητική μας παρουσία καταστήσαμε σαφές ότι σε οποιαδήποτε προσπάθεια άδικου αποκλεισμού συναδέλφων απ’ τη δουλειά τους, θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

 

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης καταγγείλαμε και τις απαράδεκτες ρήτρες που έχει θεσπίσει ο όμιλος, για να «αξιολογεί» τους καθηγητές. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής βαθμολογείται αρνητικά και κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, αν:

– δεν συμμετέχει στις συνελεύσεις ειδικότητας και στις εκδηλώσεις του ομίλου,

– δεν διορθώνει εγκαίρως και δεν καταχωρεί εντός ορισμένης προθεσμίας τις βαθμολογίες ή λοιπές αξιολογήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ομίλου (απαίτηση που εκτός του ότι εντατικοποιεί περαιτέρω τη δουλειά μας, πολλές φορές καταστρατηγεί αργίες και διακοπές),

– οι μαθητές του δεν συμμετέχουν στα διαγωνίσματα του φροντιστηρίου ή δεν πετύχουν υψηλή βαθμολογία στις πανελλήνιες.

 

Συνάδελφοι, η «αξιολόγηση» και όλο το πλαίσιο “πολιτικής του ομίλου” αξιοποιείται ως μοχλός πίεσης, τρομοκρατίας και εντατικοποίησης της δουλειάς μας και πρέπει να μας βρει όλους απέναντι. Το πτυχίο μας, οι σπουδές μας, η εμπειρία μας, η αγάπη μας για την εκπαιδευτική διαδικασία είναι οι πιο αξιόπιστες αποδείξεις και πιστοποιήσεις της δουλειάς μας.

 

Προχωράμε αποφασιστικά!

 

Επόμενο βήμα είναι η αποστολή του σχεδίου συλλογικής σύμβασης στη διοίκηση του ομίλου, για την άμεση υπογραφή της. Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κάθε χώρο δουλειάς είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η αυθαιρεσία, για αυτό είναι υπόθεση όλων μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΓΙΑ-ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ-1.pdf

Κύλιση προς τα επάνω