3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την παρέμβαση του σωματείου στο Υπουργείο Εργασίας

Στις 14 Μάρτη, μετά από αλλεπάλληλες κρούσεις και αιτήματα, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ του σωματείου με τον υφυπουργό εργασίας Π.Τσακλόγλου για το ζήτημα των βαρέων των οδηγών σε σχολικά λεωφορεία, αλλά και για το ζήτημα της πλήρους ασφάλισης των καθηγητών σε φροντιστήρια. Για το δεύτερο δεσμεύτηκε πως θα το δει άμεσα. Για το πρώτο φάνηκε καθαρά, όπως και από τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση καλύπτει πλήρως τα συμφέροντα των ιδιοκτητών σχολείων και όχι μόνο.

Ουσιαστικά ο υφυπουργός υποστήριξε ότι ο ΕΦΚΑ μπορεί να ερμηνεύσει τον νόμο, που καθορίζει τις κατηγορίες εργαζομένων που υπάγονται στα βαρέα ένσημα, κατά πως κρίνει και με τις κατευθύνσεις που βολεύουν τους ιδιοκτήτες της Ελληνογερμανικής Σχολής εν προκειμένω.

Άκουσον άκουσον! Είπε επίσης να προσφύγουμε στην επιτροπή για τα βαρέα, που θα φροντίσει να οριστεί σύντομα για να διεκδικήσουμε την επανένταξή μας. Να βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας δηλαδή, εφόσον κάτι τέτοιο σημαίνει πως αποδεχόμαστε ότι δεν είμαστε ήδη ενταγμένοι στα βαρέα. Είναι σίγουρο πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να απεντάξει διάφορους κλάδους από τα βαρέα. Μάλιστα βρίσκει την ανοχή, αν όχι τη στήριξη, κάποιων κομμάτων από την αντιπολίτευση που ζήτησαν τα πρακτικά της προηγούμενης επιτροπής. Δεν νοιάζονται για τις πρωτόδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης, ούτε για τη γνωμοδότηση του συνηγόρου του πολίτη. Δεν θα ιδρώσει το αυτί τους αν δεν προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές κινήσεις.

 

Να αυξηθούν οι αντιδράσεις μέσα στα σχολεία.

 

Μπροστά μας έχουμε την πρακτική των εργοδοτών να μισθώνουν 9θέσια βανάκια αδιαφορώντας για την ασφάλεια προσωπικού και μαθητών. Ουσιαστικοί έλεγχοι στα οχήματα δεν γίνονται. Πρέπει να σταματήσουμε το να μας χορηγείται άδεια τις αργίες και τις διακοπές, να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές μας, να δίνεται το επίδομα γάμου, να πληρώνουν υπερωρίες σε εκδρομές κ.α. Για όλα αυτά έχουμε παραστεί δεκάδες φορές στην επιθεώρηση εργασίας, έχουμε κάνει δεκάδες παρεμβάσεις στους σχολάρχες και στα υπουργεία. Να συνεχίσουμε με οργάνωση και αλληλεγγύη σε κάθε τέτοια διεκδίκηση στα σχολεία, όπως κάνουν οι συνάδελφοι στην Ιόνιο Σχολή. Δεν είναι εύκολο αλλά είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε.

 

Αγώνας μέχρι την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και την πραγματική μας δικαίωση.

 

Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν υπουργό ή έναν σχολάρχη. Απέναντί μας έχουμε την οργανωμένη επίθεση της κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων, που μαζί με τους εργοδότες αξιοποιούν και διαμορφώνουν το νομικό πλαίσιο και συντονισμένα πετσοκόβουν τα δικαιώματά μας για τα κέρδη κάποιων λίγων. Λειτουργούν ρολόι όταν βγάζουν απεργίες παράνομες και διώκουν τίμιους συνδικαλιστές, όταν προσπαθούν να σπάσουν τη συλλογική δράση. Θα λειτουργήσουν ρολόι και στην καινούρια σύσταση της επιτροπής βαρέων.

Έτσι και η απάντησή μας πρέπει να είναι το ίδιο καλά οργανωμένη. Μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, τη γενική συνέλευση, την επιτροπή του σωματείου για τους οδηγούς και συνοδούς, να διαμορφώσουμε και να οργανώσουμε το σχέδιο μας. Να φτάσουμε με συγκεκριμένες κινηματικές δράσεις έως την απεργία στις 17 Απριλίου. Να βάλουμε στοίχημα να δείξουμε τη δύναμή μας με ένα μαζικό μπλοκ οδηγών και συνοδών στην απεργία της Πρωτομαγίας! Να οργανώσουμε την πάλη μας για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη, όχι μόνο για να βάλουμε φρένο στην καταπάτηση των κάποτε κατεστημένων δικαιωμάτων μας, αλλά και όσων σήμερα είναι ώριμο να κερδίσουμε για να ζούμε αξιοποιώντας τις δυνατότητες της εποχής.

 

Όλες και όλοι στη Γενική Συνέλευση

Κυριακή 31 Μάρτη στις 11:00πμ (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος)

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-ΥΠ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ.pdf

Κύλιση προς τα επάνω