3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 18/6, στις 10:30π.μ.

Το σωματείο μας πραγματοποίησε εχθές παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την επιθεώρηση εργασίας στην Νέα Ιωνία. Η εργοδοσία του κέντρου μελέτης «Κύτταρο» επέλεξε να μην εμφανιστεί στην τριμερή συνάντηση επίλυσης εργατικής διαφοράς που είχε οριστεί για σήμερα.

Πως να εμφανιστεί άλλωστε, αφού η κατάσταση στην εν λόγω επιχείρηση είναι τραγική. Μέσω της «δημιουργικής» λογιστικής οι εργαζόμενοι εμφανίζονται να χρωστάνε στον εργοδότη. Καταστάσεις πληρωμών δεν δίνονταν ποτέ και κανένας δεν ήξερε τι πληρώνεται με την εργοδοσία να ισχυρίζεται ότι έχει πληρώσει τμηματικά επιδόματα αδείας, αποζημίωση αδείας και τα Δώρα, χωρίς ποτέ να ενημερώσει τους εργαζόμενους.

Συνολικά στον κλάδο η εργοδοσία δημιουργεί «νόμους» κατά πως την βολεύει εις βάρος πάντα των εργαζομένων. Φτάσαμε σε σημείο να δούμε στην εν λόγω επιχείρηση σύμβαση με τον κωδικό του καθηγητή, αλλά με δηλωμένο ωρομίσθιο 4,6 μικτά.

Δεν θα τους περάσει!

Όσο και αν νομίζουν ότι θα κάνουν ότι θέλουν, οι εργαζόμενοι μέσα από το σωματείο τους θα δώσουν την απάντηση που πρέπει.

Ήδη με την παρέμβαση του σωματείου οι εργαζόμενοι στο «Κύτταρο» των οποίων η σύμβαση έληγε στις 31/5 υπέγραψαν νέα σύμβαση για τις 2 πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου, για τις οποίες η μελέτη σε παιδιά δημοτικού συνεχίζεται.

Όλοι στην επιθεώρηση εργασίας την Τρίτη 18/6/24 στις 10:30 πμ που ορίστηκε εκ νέου η τριμερής.

ΔΤ_ΚΥΤΤΑΡΟ.pdf

Κύλιση προς τα επάνω