3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/2 πανελλαδική σύσκεψη 6 σωματείων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση στο ν. Αττικής «ο Βύρωνας», ΣΙΕΛ Πάτρας, ΣΙΕΛ Αγρινίου, ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης, ΣΙΕΛ Αλεξανδρούπολης, ΣΙΕΛ Λάρισας), που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, με σκοπό τον συντονισμό της δράσης τους.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

 

  • Ένταση της δραστηριότητας των σωματείων για την προετοιμασία νέας γενικής, πανεργατικής απεργίας, από κοινού με το υπόλοιπο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου-Ε.Ε.-πλουτοκρατίας, που εξαθλιώνουν το λαό. Να μην περάσει ο εφαρμοστικός νόμος και το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα που σαρώνει κύριες και επικουρικές συντάξεις, το ΤΕΑΙΤ, που οδηγεί στην απόλυση το 30% των εργαζομένων στα επικουρικά ταμεία. Τίποτα δεν τέλειωσε, μπορούμε να τους εμποδίσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα. Εκλογές τώρα!

 

  • Επίκεντρο και αιχμή της πάλης μας αποτελεί η υπογραφή ΣΣΕ, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Για τον σκοπό αυτό τα σωματεία θα πραγματοποιήσουν πλατύ άνοιγμα σε όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα 6 σωματεία καταγγέλλουν για μια ακόμα φορά, την στάση της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), που στηρίζει πλέον ανοικτά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Δ.Σ. Στηρίζει δηλαδή τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό και προωθούνται από τους εργοδότες, την κυβέρνηση και την Τρόικα.

 

  • Συνέντευξη τύπου των Σωματείων, με στόχο την ανάδειξη των ζητημάτων στην ιδ. Εκπαίδευση.

 

  • Οργάνωση σωματειακών επιτροπών ανά πόλη – περιοχή, που θα αντιμετωπίζουν άμεσα τα κατά τόπους προβλήματα των εργαζομένων.

 

  • Ορίστηκε η 6η Μαρτίου ως ημέρα Πανελλαδικής δράσης των 6 σωματείων με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εργοδοτικές οργανώσεις, με προετοιμασία το προηγούμενο διάστημα στους χώρους εργασίας. Παράλληλα δεσμευόμαστε για ορισμό ημέρας Πανελλαδικής κινητοποίησης στο υπουργείο εργασίας, κατόπιν συνεννοήσεως των ΔΣ των σωματείων.

 

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για:

  • Να μην περάσει κανένας αντιλαϊκός νόμος, να μην καταργηθούν οι ΣΣΕ, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από κανένα χώρο εργασίας, να ανακληθούν απολύσεις
  • Εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους

 

Αθήνα, 20/2/2012

Κύλιση προς τα επάνω