3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών δικαιώνει τον αγώνα των οδηγών σε σχολικά λεωφορεία για τα βαρέα ένσημα, σε πρώτο βαθμό. Κανένας εφησυχασμός! Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας!

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή, που οι συνάδελφοι οδηγοί ζήτησαν τη βοήθεια του για το ζήτημα των βαρέων ενσήμων, όπως και για κάθε άλλο ζήτημα, πάλεψε στο πλευρό των συναδέλφων με κάθε δυνατό τρόπο και οργάνωσε τον αγώνα τους.

Αρχικά, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο υπουργείο εργασίας απαιτώντας να λυθεί το ζήτημα και να επανέλθουν οι οδηγοί στα βαρέα. Πραγματοποιήσαμε  παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο και στείλαμε σχετικές επιστολές και στο υπουργείο Παιδείας. Επιπλέον, αποστείλαμε υπομνήματα στην Τροχαία και στο Υπουργείο Μεταφορών όχι μόνο για τα βαρέα, αλλά και για τα 9θέσια, για τις συνθήκες ασφάλειας και τους ελλιπέστατους ελέγχους, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Χρησιμοποιήσαμε διάφορες μορφές πάλης και δεν αφήσαμε τη  νομική οδό απ’ έξω. Διαθέσαμε το δικηγόρο του σωματείου μας και βοηθήσαμε με κάθε τρόπο στο να γίνουν πράξη αυτές οι προσφυγές.

Οι οδηγοί και συνοδοί σε σχολικά λεωφορεία έχουν πλέον για πρώτη φορά ένα σχέδιο συλλογικής σύμβασης που απηχεί τις δικές τους ανάγκες. Σε αυτό το σχέδιο προβλέπεται πλήρες ωράριο με μισθό 1.058€ μικτά, ορισμός καθηκόντων κ.α..

Η απόφαση αυτή είναι μία πρώτη δικαίωση. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και θα δώσουμε όλες τις μάχες με τον καλύτερο τρόπο! Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα δυνατό σωματείο με ‘όλους του οδηγούς και συνοδούς συσπειρωμένους.

Συνάδελφοι συσπειρωνόμαστε όλοι στο σωματείο μας! Να μη λείπει κανείς!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης εργασίας.

   Τα συμπεράσματα από τη συλλογική δουλειά, την παρέμβαση σε χώρους εργασίας και την οργάνωση στο σωματείο, να γίνουν φάρος για τη συνέχιση του αγώνα μας, μέχρι την οριστική δικαίωση και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης εργασίας στον κλάδο.

Οργανώσου στο σωματείο σου

Δυνάμωσε τη φωνή σου

ΔΙΚΑΙΩΣΗ-ΓΙΑ-ΤΟΥΣ-ΟΔΗΓΟΥΣ-ΣΧΟΛΙΚΩΝ-ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ-25-10-2023.pdf

Κύλιση προς τα επάνω