3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ενημέρωση για τα self-test

Σε σημερινή επικοινωνία του ΔΣ του ΒΥΡΩΝΑ με το ΥΠΑΙΘ γνωστοποιήθηκε για ακόμη μία φορά, στο αρμόδιο τμήμα, το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σε ΚΞΓ, Κέντρα Μελέτης & Φροντιστήρια Μέση Εκπαίδευσης δεν μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν τα self test. Οι απαντήσεις του υπουργείου ήταν από τον «δεν το γνωρίζουμε το θέμα», έως «ευχαριστούμε που μας ενημερώσατε, θα επιληφθούμε του θέματος». Προφανώς γνωρίζουν πολύ καλά το ζήτημα, αλλά συνεχίζουν τον εμπαιγμό.

Φαίνεται καθαρά πως το υπουργείο για λόγους κόστους και μόνο αποφάσισε να «θυσιάσει» τους εκπαιδευτικούς σε φροντιστήρια και να τους εξαιρέσει από τα self test, μετακυλίοντας το κόστος που θα έπρεπε να επωμίζεται το κράτος για τη δημόσια υγεία, στις δικές μας τσέπες.

Παρέμβαση έκανε το σωματείο μας και στα κεντρικά των ομίλων Πουκαμισάς και Διακρότημα για να παρέχουν αυτοί τα self test, εωσότου αναλάβει το κράτος τις ευθύνες του.

Κανείς συνάδελφος να μη δεχθεί να πληρώσει αυτός τα self test. Το κόστος πρέπει να επιβαρύνει το κράτος ή τους εργοδότες και όχι για ακόμη μία φορά τις δικές μας τσέπες.

Τέλος, συνάδελφοι, η δήλωση του αποτελέσματος για το test γίνεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://covid19-self-test.services.gov.gr/login?template=COVID19-SELF-TEST2&next=/templates/COVID19-SELF-TEST2/ui-form/create&

Συνεχίζουμε την πίεση, συμμετέχουμε όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο Υπουργείο Υγείας, στις 10:00πμ.

ENHMEΡΩΣΗ-ΓΙΑ-SELF-TEST-10-1-2022.docx

Κύλιση προς τα επάνω