3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Εργοδοτικό όργιο στις «εκλογές» του «σωματείου» Εμπορίου Τροφίμων – Σούπερ Μάρκετ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ»

Από την Δευτέρα 18/9/2017 βρίσκονται σε εξέλιξη οι αρχαιρεσίες σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών»,με απροκάλυπτη παρέμβαση του μηχανισμού της εργοδοσίας, με τον οποίο εδώ και χρόνια επιχειρείται να επιτευχθούν με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια υπέρ του κεφαλαίου.

Εργοδοσία, διευθυντικά στελέχη, εργοδοτικοί συνδικαλιστές, με πρώτα βιολιά τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, «τρέχουν» χέρι – χέρι αυτόν τον εργοδοτικό μηχανισμό, ώστε να προωθεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στους εργαζόμενους. Οι αντιπρόσωποι που βγάζει το συγκεκριμένο σωματείο, πάνε πακέτο στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, στις κυβερνητικές δυνάμεις μέσα στο εργατικό κίνημα.

Ο τρόπος που γίνονται οι σημερινές αρχαιρεσίες είναι κάτι σαν επτασφράγιστο μυστικό. Δεν υπήρχαν ανακοινώσεις, τίποτα που να προπαγανδίζει τις αρχαιρεσίες, αφού την προπαγάνδα ανέλαβε η ίδια η εργοδοσία με τους μηχανισμούς της.

Υπονομεύονται και με αυτόν τον τρόπο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με τη συμμετοχή, την επιρροή και την παρέμβαση της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο συγκεκριμένο σωματείο τα διευθυντικά στελέχη των σούπερ μάρκετ «κοσμούν» το ψηφοδέλτιο της εργοδοσίας και συμμετέχουν με κάθε τρόπο στις εκλογές. Στο συγκεκριμένο σωματείο με εκβιασμούς, τρομοκρατία οι εργοδότες των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ σέρνουν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που συγχρόνως είναι προϊστάμενοι και διευθυντές σε αυτές τις επιχειρήσεις ή κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο συγκεκριμένο σωματείο δεν έχει βγει ούτε μία ανακοίνωση τα χρόνια ύπαρξής του, που στο χώρο των «αρχαιρεσιών» κρατούν δύο μητρώα, στο ένα τους παλιούς εργαζόμενους και στο άλλο τους νεοεγγεγραμμένους για να τους περάσουν μετά στο μητρώο διαγράφοντας άλλους που δεν έχουν ψηφίσει!!!

Μέσα από αυτό το «σωματείο», με αυτούς τους τρόπους, ελέγχουν και την Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων με τους 5.000 ψηφίσαντες που έχουν. Με αντιπροσώπους τελικά αυτούς που καθημερινά κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αυξηθεί η εκμετάλλευση των εργαζομένων, να τσακίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις, να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική τους δράση και οργάνωση. Που βάζουν πλάτη για να περάσει χωρίς αντιδράσεις η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Τον ρόλο της εργοδοσίας στηρίζουν και οι δικηγόροι που κάνουν τους δικαστικούς αντιπροσώπους χωρίς να εφαρμόζουν στο παραμικρό την νομοθεσία. Φαίνεται ο ν.1264 έχει ξηλωθεί πριν τον καταργήσει η συγκυβέρνηση. Οι καταγγελίες για τους εκβιασμούς που δέχονται εργαζόμενοι  είναι απανωτές.

Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουμε το φόβο και την μοιρολατρία και να κάνουμε δική μας υπόθεση την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με την ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης. Να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά κυβέρνησης και εργοδοσίας και να πετάξουμε έξω από τα εργατικά σωματεία τις δυνάμεις που βάζουν πλάτη να περνούν οι σχεδιασμοί τους.

Καταγγέλλουμε τη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών η οποία συνιστά κατάφορη παρέμβαση της εργοδοσίας στη λειτουργία του σωματείου.  Αποτελεί παράνομη πράξη και δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί.

Δηλώνουμε ότι είμαστε απέναντι σε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια που θα επιχειρηθεί στα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Καλούμε κάθε τίμιο εργαζόμενο να μην επιτρέψει να γύρει η ζυγαριά υπέρ της εργοδοσίας που θα γίνει ακόμη ποιο επιθετική το επόμενο διάστημα τη στιγμή που το αντιλαϊκό βαρέλι κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν έχει πάτο.

Το Δ.Σ.

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΤΩΝ-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ-ΤΟΥ-ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.doc

Κύλιση προς τα επάνω