3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ημέρες Δράσης για την προστασία της υγείας και της εργασίας του λαού

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Tο lockdown αποδεικνύει πως η πανδημία σαρώνει το αθωράκιστο σύστημα Υγείας, δεν ελέγχεται στους χώρους δουλειάς, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν γίνει χώροι υπερμετάδοσης. Το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα 8μήνες τώρα, κατέδειξαν οι μαθητές και οι εργαζόμενοι με πλήθος καταγγελιών, για ανεξέλεκτα και πλημμελή μέτρα προστασίας στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς. Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και μείνουν εντελώς απροστάτευτα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία είναι ομολογία ενοχής, αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της.

Παράλληλα η πείρα από το προηγούμενο lockdown στην καταστρατήγηση συμβάσεων και την κατακόρυφη αύξηση της μαύρης εργασίας στον κλάδο, είναι πλούσια. Δε σκοπεύουν να βάλουν σε καραντίνα τα άθλια σχέδιά τους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία, μαζί με την πάλη ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας και στο νομοσχέδιο – έκτρωμα, με τις νέες σαρωτικές ανατροπές στα εργασιακά. Απαντάμε με απεργία 26 Νοέμβρη.

Μέτρα τώρα για τους εργαζόμενους!

Να μη γίνουν οι χώροι δουλειάς, χώροι διασποράς!

Απαιτούμε:

  • Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Ενίσχυση των κρατικών δομών για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Αραίωση των μαθητών μέσα στις τάξεις. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών μέσα στις τάξεις – 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Επιπλέον δρομολόγια για όλους τους μαθητές που μεταφέρονται με ΜΜΜ. Λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας. 50% πληρότητα στα σχολικά λεωφορεία ή στα ΜΜΜ που μεταφέρουν μαθητές από και προς το σχολείο.
  • Άδειες στους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς περιορισμούς.
  • Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.
  • Επιπλέον μέτρα για το αερισμό των αιθουσών. Λιγότερος χρόνος παραμονής στις τάξεις. Αύξηση του χρόνου διαλείμματος.
  • Να μην ισχύει καμία απόλυση από 1 Νοέμβρη. Τήρηση των συμβάσεων εργασίας στο καθεστώς τηλεκπαίδευσης.
  • Κανένας άνεργος χωρίς εισόδημα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για την μείωση των κοινωνικών παροχών του ΟΑΕΔ.

Στηρίζουμε τις παραστάσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, Ημέρα Δράσης για την προστασία της υγείας του λαού στους χώρους δουλειάς. Τα σωματεία εκπαιδευτικών καλούν στο Υπουργείο Παιδείας στις 2μμ και άλλα σωματεία στο Υπουργείο Υγείας στις 4 μ.μ.

Καλούμε και συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας την Τετάρτη 11 Νοέμβρη, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο στις 11 π.μ., στο Υπουργείο Εργασίας.

Κάλεσμα_Ημέρες_Δράσης.docx

Κύλιση προς τα επάνω