3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Καταγγελία: Η ΟΕΦΕ αρνείται τις διαπραγματεύσεις για Συλλογική Σύμβαση – Όλοι στη γενική συνέλευση!

Για ακόμη μία φορά η ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης) απάντησε αρνητικά στην πρόσφατη πρόσκληση που απηύθυναν πρωτοβάθμια σωματεία από όλη την χώρα μέσω της ομοσπονδίας εργαζομένων, της ΟΙΕΛΕ, για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης. Επικαλέστηκαν τον αντιδραστικό νόμο Χατζηδάκη, επιστέγασμα της πολιτικής που έχουν υπηρετήσει όλες οι κυβερνήσεις και συνιστά ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας. Συγκεκριμένα επικαλέστηκαν το ηλεκτρονικό μητρώο “φακελώματος”, το ΓΕΜΗΣΟΕ, στο οποίο δεν είναι εγγεγραμμένη καμία από τις δύο ομοσπονδίες.

Η επόμενη μέρα των εκλογών φέρνει ήδη και τα επόμενα μέτρα, που θα μας κάνουν να δυσκολευτούμε ακόμη περισσότερο στο να ανταπεξέλθουμε στην κάλυψη των καθημερινών μας αναγκών. Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει ακόμη πιο σκληρά στην κατεύθυνση της μείωσης του εισοδήματός μας, την προώθηση της μερικής απασχόλησης, την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και διαπραγματεύσεων. Ήδη ζούμε δύσκολη καθημερινότητα, αφού από τη μία έχουμε εκτόξευση τιμών σε προϊόντα, στην ενέργεια, σε άλλες υπηρεσίες, τα ενοίκια και από την άλλη έχουμε ανταπεξέλθουμε στη σκληρή φορολογία. Ήδη βλέπουμε πως ο εργάσιμος χρόνος αυξάνεται και μάλιστα αμισθί. Σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια με ακόμη χαμηλότερο εισόδημα. Η μόνη πραγματική ανακούφιση είναι η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο μας, όπως κατάφεραν οι εργαζόμενοι στην οικοδομή, στο μέταλλο, στην e-food, στην Cosco.

Η ΟΕΦΕ, όπως και κάθε εργοδοτική ένωση, θέλει περισσότερη εργασία με λιγότερα χρήματα. Αρκεί να θυμίσουμε πως επιτέθηκε στο πλήρες ωράριο των 21 ωρών με προσφυγή στο ΣτΕ ή τις βλέψεις της για απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές. Να θυμίσουμε πόσα και πόσα φροντιστήρια δεν δηλώνουν όλες τις ώρες εργασίας ή πόσα ξεχνούν πως έχουν προσλάβει εκπαιδευτικό για τα τμήματα μελέτης ώστε να τον πληρώνουν με χαμηλότερο ελάχιστο ωρομίσθιο.

  • Καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12/7 στις 18:00 στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος) για να καθορίσουμε τα επόμενα μας βήματα.
  • Απαντάμε με οργάνωση στα σωματεία του κλάδου σε όλη την Ελλάδα και προχωράμε συντονισμένα με σκοπό να κλιμακώσουμε την πίεση στην ομοσπονδία των φροντιστών.
Κύλιση προς τα επάνω