3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Η χθεσινή παρουσία του σωματείου μας ήταν ηχηρή!

Χθες το πρωί οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών της Αθήνας πραγματοποιήσαμε προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΟΕΦΕ, υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης σωματείων ιδιωτικής εκπαίδευσης. Πετύχαμε να συναντηθούμε με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, στον οποίο θέσαμε εκ νέου το αίτημα υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας και εξασφαλίσαμε τη δέσμευσή του ότι εντός του επόμενου μήνα θα οριστεί ραντεβού για συζήτηση αυτού του καίριου ζητήματος που απασχολεί τον κλάδο.

Κατόπιν, συμμετείχαμε στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση σωματείων και ομοσπονδιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ήταν η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών! Με τη συγκλονιστική συμμετοχή εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών καταδικάστηκε για μια ακόμα φορά η πολιτική που διαχρονικά τσακίζει τη ζωή και το εισόδημά μας, η πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, της «δημοσιονομικής ισορροπίας» της φτώχειας για τους πολλούς.

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη αποδείξαμε ότι η οργή μας έχει θεριέψει! Μαζί με τους συγγενείς των 57 νεκρών απαιτήσαμε άμεση απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα. Η επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση της ΝΔ απορρίπτεται!

Το μεσημέρι, μετὰ την άφιξη της πορείας στα γραφεία της Hellenic Train, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά του ομίλου ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ στην Αργυρούπολη και επιχειρήσαμε να καταθέσουμε ξανά το σχέδιο σύμβασης για τον όμιλο. Η διοίκηση του ομίλου αντέδρασε προκλητικά.  Εργαζόμενοι της επιχείρησης, εκτελώντας τις εντολές της εργοδοσίας, προσπάθησαν να μας διώξουν, ενώ με πρόσταγμα της διεύθυνσης δεν άργησε να καταφθάσει και η αστυνομία … Η άρνηση της διοίκησης του ομίλου να συνομιλήσει με τα σωματεία του κλάδου να σημάνει συναγερμό σε κάθε εργαζόμενο του ομίλου! Ο δήθεν νόμιμος επιχειρηματίας αντιμετωπίζει τον αγώνα κατοχύρωσης καλύτερων όρων εργασίας και αμοιβής ως απειλή… για τα κέρδη του και τα σωματεία ως τραμπούκους. Δεν θα του περάσει, θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά του!

Το απόγευμα μέλη του σωματείου μας  πραγματοποίησαν εξορμήσεις σε φροντιστήρια της Αθήνας και του Πειραιά.

Συνεχίζουμε! Με τη δράση μας το επόμενο διάστημα θα γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες μας, που θέλουν να βάλουμε πίσω από τα κέρδη τους τις ανάγκες μας. Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας, συμμετέχουμε στις δράσεις μας, υψώνουμε τείχος αντίστασης και ανυποχώρητης διεκδίκησης για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

ΔΤ_Απεργία

 

 

Κύλιση προς τα επάνω