3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Η 1Η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

 «Γύρω σας, δίπλα σας, πάνω σας, απ΄ όλες τις μεριές θεριεύει μια φωτιά. Μπορείτε να την αγνοείτε αλλά δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Θα ‘ρθει μια εποχή που η σιωπή μας στον τάφο θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα».

                                                                       Απολογία του Όγκαστ Σπάις, στη δίκη των
εργατών ηγετών  της Πρωτομαγιάς  του Σικάγο του 1886.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Αυτές τις μέρες ακούς πολλούς, παλιούς και νέους ‘σωτήρες’, ‘ικανούς και αποτυχημένους
διαπραγματευτές’, να εμφανίζονται ως υπερασπιστές των συμφερόντων σου και της
«εθνικής σου υπερηφάνειας». Έχεις την πείρα να βγάλεις συμπεράσματα.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.

Απέναντι σε όλους αυτούς η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι η δική σου μέρα! Είναι μέρα γεμάτη αγώνες και θυσίες της τάξης μας! Από την 1η Μάη του 1886 που οι εργάτες του Σικάγο άρχιζαν την αιματοβαμμένη απεργία τους, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάκτηση του οκτάωρου, μέχρι τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και την
Πρωτομαγιά του 1944 στον τοίχο της Καισαριανής, όταν 200 κομμουνιστές εκτελέστηκαν  από τους Ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Πολιτικοί τους απόγονοι και υμνητές είναι σήμερα οι δολοφόνοι φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Από τότε και κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα οι εργαζόμενοι συζητούμε για τις αξίες και τα ιδανικά μας, για την ανάγκη να γίνουμε εμείς κύριοι του πλούτου που παράγουμε για να ζήσει ο λαός καλύτερα! Η ιστορία της εργατικής πρωτομαγιάς οδηγεί σ’ ένα συμπέρασμα: κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε ποτέ σε κανέναν!

Και η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, παρά την κυβερνητική εναλλαγή, βρίσκει τους εργαζόμενους της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τσακισμένα δικαιώματα. Τα προβλήματα, παρά τις «θριαμβολογίες» της ΟΙΕΛΕ για τις «ευεργετικές παρεμβάσεις» του Υπουργείου Παιδείας είναι εδώ. Η απληρωσιά σε μεγάλα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, οι απολύσεις συναδέλφων, οι ατομικές
συμβάσεις πείνας, η τρομοκρατία και η μαύρη εργασία είναι εδώ. Όλο το βασικό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων Κυβερνήσεων που τσάκισε κατακτήσεις και όποια δικαιώματα είχαν απομείνει, παραμένει άθικτο. Την ίδια στιγμή η ανεργία θερίζει στον κλάδο, ενώ χιλιάδες συνάδελφοι δεν θα πάρουν ούτε αυτό το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας μετά τον Ιούνιο.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση! Δηλώνουμε την αγωνιστική
ετοιμότητά μας,
την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! Οι εργαζόμενοι να μην υποδεχτούμε με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων. Κάθε εργαζόμενος καλείται να μπει στον αγώνα. Να στηρίξει την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΜΕ φέτος όπως εδώ και 16 χρόνια από τη γέννησή του, ώστε η προετοιμασία της πρωτομαγιάτικής απεργίας να βγάλει δυναμικά μπροστά την εργατική τάξη με τις σύγχρονες διεκδικήσεις της, τη φωνή της, παραμερίζοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ –ΕΚΤ.
Οι διαπραγματεύσεις, οι συμβιβασμοί και οι συμφωνίες γίνονται για τα
συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομήχανων, εφοπλιστών, τραπεζιτών,
μεγαλέμπορων
. Για αυτά τα συμφέροντα αξιοποιούν ως διαπραγματευτικό χαρτί
μέχρι και τις εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές που πνίγονται στη Μεσόγειο, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – για τα ίδια αυτά συμφέροντα – στις πατρίδες τους. Η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα ακόμα βαθύτερα στους ανταγωνισμούς για τους ενεργειακούς δρόμους στην περιοχή και στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για να διαπραγματευθεί με καλύτερους όρους τη χρηματοδότηση των ελληνικών μονοπωλίων ενώ η κρίση επιμένει.

Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία. Απέναντι όμως στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: ένταση στην εκμετάλλευση, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση
δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα. Η καταλήστευση και η άγρια εκμετάλλευση των εργατών είναι οι πυλώνες της καπιταλιστικής ανάπτυξης!

Είναι ώρα για επαγρύπνηση και δράση                                     

Δεν δίνουμε άλλο χρόνο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένοντας θεατές των εξελίξεων εις βάρος μας.  Οι ανάγκες μας δε συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που μας τάζουν. Καταδικάζουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τη συμμετοχή σε αυτές. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους λαούς που ξεκληρίζονται, στους πρόσφυγες που καταφθάνουν κυνηγημένοι στη χώρα μας.

Τώρα οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, που τόσο λείπει από
τον κλάδο μας.
Κανένας συνάδελφος μόνος απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, τους βάρβαρους αντεργατικούς νόμους που εφαρμόζονται στους χώρους δουλειάς, που έχουν καταστήσει τον κλάδο μας πρωταθλητή στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση αργιών, δώρων και επιδομάτων, τις ατομικές συμβάσεις.

Συσπείρωση γύρω από τα σωματεία.

Ισχυροποίησή των σωματείων, μαζική στήριξη των πρωτοβουλιών τους. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την προστασία των αμέτρητων ανέργων συναδέλφων μας. Παλεύουμε
για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος για να διεκδικήσουμε τη ζωή και τα δικαιώματα που μας αξίζουν σε ρήξη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το δυνάμωμα της λαϊκής αλληλεγγύης για να μην μένει κανένας εκτός αγώνα, την ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου μέχρι την απαλλαγή μας από τους σφετεριστές του πλούτου που παράγουμε.

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΤΟΥΠΑΜΕ,10π.μ.ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Κύλιση προς τα επάνω