3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17 Απρίλη στο Ε.Κ.Α. – Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 19 Απρίλη – Απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στο Σύνταγμα

Συνάδελφοι,

Ψηφίστηκε, στις 13/4 στη Βουλή, σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας με τον προκλητικό  τίτλο «Δουλειές ξανά», το οποίο περιλάμβανε τροπολογία που ορίζει ως εργάσιμη ημέρα την κυριακάτικη αργία σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα λειτουργίας και απασχόλησης προσωπικού την Κυριακή και κατά τις ημέρες αργίας και ειδικώς σε περιπτώσεις διεξαγωγής διαγωνισμάτων ή εξετάσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα απίστευτο δώρο του υπουργείου προς τους φροντιστηριάρχες, και ταυτόχρονα για τους εργαζόμενους, που ήδη υποφέρουν από τα ωράρια – λάστιχο, ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση. Ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για την καταστρατήγηση των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αλλά και όλων των αργιών. Επιπλέον μέσω της κατάπτυστης αυτής τροπολογίας νομιμοποιείται μια κατάσταση που βιώνουν δεκάδες συνάδελφοι στην ιδιωτική εκπαίδευση, με απλήρωτες υπερωρίες, απλήρωτες Κυριακές για επιτηρήσεις διαγωνισμάτων, meetings και ενημερώσεις γονέων.

Δεν θα τους περάσει. Η τροπολογία θα μείνει στα χαρτιά τους.

Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί στην πράξη, να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα με τη βούλα του νόμου.

Συνάδελφοι, μετά την άμεση ανταπόκριση του Συλλόγου μας με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας  στη Βουλή την ημέρα που κατατέθηκε  η τροπολογία, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, με νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17/4 στις 11πμ στο Ε.Κ.Α. (3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος) για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση της νέας τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις μισθών.
  • Επίδομα ανεργίας 600€ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όλοι στη  νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 19/4, στις 10πμ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη, στο Σύνταγμα, στις 10.30πμ

Κάτω τα χέρια από Κυριακές και αργίες

Οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο

ΚΑΛΕΣΜΑ-ΣΕ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-17-4-2022.pdf

Κύλιση προς τα επάνω