3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Κάλεσμα για Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26 Γενάρη

Συναδέλφισσες/-φοι,

Οι διεθνείς πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που μας αφορούν είναι πυκνές και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να βράζουν με συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου, η Τουρκία ανοίγει νέο μέτωπο στη Λιβύη, Ιράν και ΗΠΑ ανταλλάσσουν ρουκέτες στη Μέση Ανατολή.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και το 2017, τώρα μέσω του Κ. Μητσοτάκη, συνάντησε ξανά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, για να συμπληρώσει τη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, με πρόσχημα την παρέμβαση του ΝΑΤΟ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

“Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον…”, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Άμυνας.

Το ξέπλυμα της αιματηρής συμφωνίας αναλαμβάνει και το υπουργείο Παιδείας, εφόσον η Ν. Κεραμέως, από το ίδιο τραπέζι συμφώνησε την ενίσχυση της συνεργασίας αμερικάνικων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και προγραμμάτων, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, όταν εντός Γενάρη θα καταθέσει νομοσχέδιο σαρωτικών αλλαγών για μαθητές και εκπαιδευτικούς στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση.

Στο μπαράζ των νομοσχεδίων των επόμενων ημερών είναι και το Ασφαλιστικό τσακίσματος της κοινωνικής ασφάλισης, που προβλέπει ότι “έλειπε από τον νόμο Κατρούγκαλου”, κατά τα λεγόμενα του υπουργού Εργασίας, Ν. Βρούτση.

 

Ήδη δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία έχουν πάρει απόφαση για απεργιακή κλιμάκωση, στο δρόμο των συναδέλφων μας στη Γαλλίας που, με τον απεργιακό αγώνα τους, υποχρέωσαν την κυβέρνηση σε συμβιβασμό και πέτυχαν να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης!

Το ΔΣ του Βύρωνα, καλεί όλους τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 26/1/2020, στις 10:30πμ, στην Ένωση Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Με θέματα:

–       Τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Να ακυρωθεί τώρα η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις.

–       Τις εξελίξεις στην Παιδεία. Να καλυφθούν τα κενά των σχολείων. Υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα ΦΜΕ, ΚΞΓ, ΚΜ.

–       Το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους.

Κάλεσμα_ΓΣ_260120.docx

Κύλιση προς τα επάνω