3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κεφάλαιο, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο και φέρνουν κόλαση. Η συζήτηση που γίνεται για το μίγμα διαχείρισης της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου είναι εξαρχής αντίθετη με τα συμφέροντά μας. Τα δίνουν όλα για την κερδοφορία του κεφαλαίου, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη μέγγενη της εκμετάλλευσης των εργαζομένων είτε άμεσα με τις εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα μέσα στους χώρους δουλειάς, είτε έμμεσα με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις φοροεπιδρομές!

Ήδη πολλοί από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς δουλεύουμε με λιγότερα από 300 Ευρώ το μήνα! Ακόμα περισσότεροι είμαστε άνεργοι! Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να γενικεύσουν τους νέους μισθούς πείνας. Απελευθερώνουν τις απολύσεις, κάνουν λάστιχο το ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία, τσακίζουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, περικόπτουν τα εφάπαξ, μειώνουν τις κύριες συντάξεις και επιπλέον τις εργοδοτικές εισφορές επιδιώκοντας τελειωτικό πλήγμα στην κοινωνική ασφάλιση και τη πρόνοια. Το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, ο πολλαπλασιασμός των ατομικών συμβάσεων είναι το εργαλείο για να πετύχουν πιο εύκολα τις επιδιώξεις τους.

H επίθεση που μας εξαπολύουν δεν έχει τέλος σε κανένα επίπεδο! Σταθερά δένουν τη παιδεία με τις ανάγκες του κεφαλαίου. Μέσα στα σχολεία διδάσκουν τα παιδιά μας τη διαστρέβλωση της ιστορίας και το σκοταδισμό, τα διαπαιδαγωγούν στην υπακοή και την υποτακτικότητα, τα μυούν στις αξίες της επιχειρηματικότητας που δεν είναι άλλες από της εκμετάλλευσης. Τώρα με το νέο νόμο τα πετούν μια ώρα αρχύτερα έξω από το Λύκειο, στην ψευδοκατάρτιση και στην εκμετάλλευση των επιχειρηματιών. Σε αυτό το σχολείο θέση έχουν μόνο υποταγμένοι εκπαιδευτικοί με σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα που θα αξιολογούνται στο κατά πόσο προετοιμάζουν τα παιδιά μας για τα νύχια του κεφαλαίου. Παραπέρα τα ειδικά σχολεία υπολειτουργούν, τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία κλείνουν γιατί δεν μπορούν από τις περικοπές και τις απολύσεις να λειτουργήσουν, επιβάλλουν χαράτσι 25 Ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία και διώκουν τους υγειονομικούς που προτρέπουν το λαό να μην πληρώσει.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε όταν το καθημερινό αυθόρμητο σιχτίρισμα, το «φτάνει πια, δεν αντέχουμε» γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία. Μπορούμε όταν περάσουμε το φόβο στο απέναντι στρατόπεδο. Όταν η κυβέρνηση και οι εργοδότες μας βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε εφόσον βάλουμε αποφασιστικό τέλος στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, που σπέρνει το δηλητήριο του συμβιβασμού και της υποταγής των εργαζόμενων.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε αν τσακίσουμε κάθε αντίληψη που σπέρνει τη διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους, που μας χωρίζει σε δημόσιους και ιδιωτικούς, σε ανώτερους και κατώτερους, σε Έλληνες και ξένους. Ιδιαίτερα να τσακίσουμε τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής, τις αποφυάδες της και λοιπούς φασίστες που εκτράφηκαν και εκτρέφονται από το κεφάλαιο και τα κόμματά του για να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους, να τους τρομοκρατήσουν ακόμα και με δολοφονικές ενέργειες για να μην σηκώσουν κεφάλι απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου. Παράλληλα να αποκρούσουμε την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των άκρων που προπαγανδίζει η κυβέρνηση επιδιώκοντας την ποινικοποίηση των εργατικών-λαϊκών αγώνων με αφορμή τη δίωξη της ΧΑ.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε στο βαθμό που συντονίσουμε τα βήματά μας με όλους τους άλλους εργαζόμενους που πλήττονται από την πολιτική του κεφαλαίου σε ρήξη με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τους νόμους του. Μπορούμε δηλαδή μόνο στο βαθμό που πυκνώνουμε τις γραμμές του ΠΑΜΕ, που βάζουμε πλάτες για τη μαζικότητα των αγώνων και την οργάνωση των εργατών με αποφασιστικότητα, αντοχή και πίστη στο δίκιο, που οικοδομούμε τη συμμαχία απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες.

Γιατί αν δεν τους σταματήσουμε θα μας γονατίσουν!

Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας!

Τώρα είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών.

Βάζουμε τέρμα στις αυταπάτες για λύση στα πλαίσια της ΕΕ. Στα πλαίσια αυτά επεξεργάστηκαν, προετοιμάστηκαν, πάρθηκαν και παίρνονται βαθιά ταξικά, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, στα πλαίσια αυτά επιταχύνθηκαν οι προϋποθέσεις για το ξέσπασμα της κρίσης. Είναι μια λυκοσυμμαχία που εξαρχής εχθρεύεται τους λαούς και ο χαρακτήρας της ως λυκοσυμμαχία βαθαίνει λόγω κρίσης.

Βάζουμε τέρμα στις αυταπάτες ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης ο λαός θα επανακτήσει ότι έχασε και ότι η λύση βρίσκεται στις κάλπες. Όσοι τις σπέρνουν φοβούνται την πραγματική λαϊκή αντίδραση, τους αγώνες που βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, την εξουσία των μονοπωλίων. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο λαός είναι να στείλει στα τσακίδια νυν και επίδοξους χαλίφηδες που υποκλίνονται και υπηρετούν το κεφάλαιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ:

Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι.

Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη μπορούν να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να βάλουμε μπρος για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Να βουλιάξουν οι δρόμοι!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Κύλιση προς τα επάνω