3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Κάλεσμα για σύσκεψη ενάντια στο νομοσχέδιο για την τηλεργασία την Παρασκευή 17 Ιούλη στο ΕΚΑ

Συνάδελφοι,

Άλλο ένα νομοσχέδιο ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο, επιβεβαιώνοντας τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων μας ότι η πανδημία αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους εργοδότες να κατοχυρώσουν και να μονιμοποιήσουν μια σειρά από “έκτακτα” αντεργατικά μέτρα. Το σχέδιό τους φάνηκε από την αρχή, μιας και η ένταση της εκμετάλλευσης ήταν και είναι πάγια επιδίωξή τους.

Το μέτρο της τηλεργασίας ήρθε από την αρχή με στόχο να διατηρήσει την επιβολή μιας εσχάτως “ευέλικτης” μορφής απασχόλησης, που καταργεί κάθε διάκριση ανάμεσα στον εργάσιμο και ελεύθερο χρόνο, που απογειώνει την εντατικοποίηση, μειώνει τα λειτουργικά κόστη για τις επιχειρήσεις και “εκσυγχρονίζει” τους μηχανισμούς ελέγχου των εργαζομένων, ακόμη και με φυσική ή άλλη εισβολή στον ιδιωτικό χώρο της κατοικίας του εργαζόμενου.

Ως νόμος συμπληρώνει την αισχρή τροπολογία για την αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες εντός τάξης που στον κλάδο μας γνωρίζουμε πως εκτός των εργασιακών υπάρχουν πρόσθετα σοβαρές αντιπαιδαγωγικές συνέπειες, αποκλεισμοί μαθητών από τη διαδικασία του μαθήματος κ.ά.

Συμμετέχουμε μαζί με άλλα σωματεία στη σύσκεψη για τον νέο νόμο για την τηλεργασία που πραγματοποιούν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής και η Ένωση Ελεγκτών – Λογιστών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Καλούμε την Παρασκευή 17 Ιούλη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος).

ΚΑΛΕΣΜΑ_ΝΣ_ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ_170720.docx

Κύλιση προς τα επάνω