3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Κάλεσμα καταδίκης του ανιστόρητου ευρωενωσιακού πρόγραμματος χρηματοδότησης εκδηλώσεων στα πλαίσια του «αντικομμουνιστικού μνημονίου» της ΕΕ

Ανιστόρητη και αντιδραστική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τον κάθε εκπαιδευτικό που μαθαίνει τα παιδιά του λαού γράμματα και ιστορία, αποτελεί το πρόγραμμα της ΕΕ να δίνει λεφτά με φούντες (μέχρι και 100.000 Ευρώ) σε κάθε εκδήλωση με αντικείμενο τη παραχάραξη της ιστορίας, δηλαδή την ταύτιση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, της ναζιστικής θηριωδίας με την οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης, την προώθηση της θεωρίας των δύο άκρων! Τη στιγμή που σφαγιάζουν μισθούς και συντάξεις, που καρατομούν την κοινωνική ασφάλιση, που κλείνουν δομές πρόνοιας, νοσοκομεία και σχολεία, τη στιγμή που δεν παίρνουν στοιχειώδη μέτρα στήριξης για τους εκατομμύρια ανέργους που η πολιτική τους δημιουργεί, οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους εκφραστές σε εθνικό και ευρωενωσιακό επίπεδο πριμοδοτούν με ζεστό χρήμα τον κάθε αρχιψεύταρο και παραχαράκτη που προπαγανδίζει το «αντικομμουνιστικό μνημόνιο», την αντεργατική υστερία της ΕΕ! Ντίλερ της χρηματοδότησης του ψεύδους είναι το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών που θα αναλάβει να σπρώξει τα φράγκα της ΕΕ στην εγχώρια αγορά, δηλαδή σε δήμους και περιφέρειες, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επιμελητήρια, ΜΚΟ και άλλους φορείς που θα τολμήσουν να κάνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Διαστρεβλώνουν την ιστορική μνήμη, ταυτίζουν τα δεκάδες εκατομμύρια θύματα του φασισμού με τους φασίστες θύτες, λοιδορούν την μεγαλειώδη αντιφασιστική νίκη των λαών ακριβώς για να ακρωτηριάσουν τη συνείδησή των εργαζομένων, να την αποστεώσουν ταξικά και να εμποδίσουν την ριζοσπαστικοποίησή της, δηλαδή να υποτάξουν το λαό και τη νεολαία προς όφελος των δυναστών τους, των μονοπωλίων και της εξουσίας τους. Γι αυτές τους τις υπηρεσίες, αλλά και επειδή θέλει μεγάλο θράσος, αποτιμούν με τέτοια ποσά αντίστοιχες προκλητικές εκδηλώσεις.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Σκέψου ποιες αλήθεια οι στοχεύσεις αυτού του προγράμματος; Γιατί η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση του «δεν υπάρχει σάλιο», του «νόμος και τάξη» για όποιον αντιστέκεται και διεκδικεί ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα που εξαπολύουν, δίνουν φράγκα με ουρές για τέτοιες εκδηλώσεις;

ΌΛΟΙ οφείλουμε να καταδικάσουμε αυτό το πρόγραμμα, να παλέψουμε για να μην εφαρμοστεί. Να τρομοκρατήσουμε οποιονδήποτε τολμήσει να το αξιοποιήσει οργανώνοντας τέτοιες προκλητικές εκδηλώσεις. Η μαζική καταδίκη της αντικομμουνιστικής υστερίας, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, που στοχοποιεί το εργατικό/λαϊκό κίνημα, είναι όρος για την ανασύνταξη του κινήματος, πάει χέρι χέρι με τη συμβολή που πρέπει να έχει ο κάθε εργαζόμενος στην οργάνωση της πάλης για να αποκρουσθεί και να ανατραπεί η αντιλαϊκή, αντεργατική πολίτικη κεφαλαίου, κυβέρνησης και ΕΕ, για να απαλλαχτούμε από τους σφετεριστές του πλούτου μας, να γίνουμε εμείς κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

 

ΌΛΟΙ και ΟΛΕΣ την Τρίτη 22/10, στις 14:00 το μεσημέρι,

στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν ταξικά σωματεία και φορείς έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, Βασιλίσσης Σοφίας 15.

 

Κύλιση προς τα επάνω