3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Κάλεσμα πάλης για υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τους οδηγούς και τους συνοδούς σχολικών λεωφορείων

Συνάδελφοι,

Έχουν περάσει λιγότερο από δύο χρόνια από την πρώτη μας συνάντηση και καθημερινά βλέπουμε πως το σωματείο μας έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους οδηγούς και τους συνοδούς σχολικών λεωφορείων. Όλο και συχνότερα, όλο και περισσότεροι συνάδελφοι οδηγοί επικοινωνούν με το σωματείο για να βρουν λύση στο πρόβλημά τους.

Αυτή η δυναμική συσπείρωση, η πίεση που έχουμε ασκήσει όλοι μαζί αρχίζει να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Έτσι μερικοί ιδιοκτήτες των σχολείων παίρνουν πίσω την απόφασή τους να βάζουν μεικτά ένσημα στους οδηγούς.

Οι οδηγοί πετυχαίνουν αυξήσεις στους μισθούς τους, τα ένσημα να επανέρχονται σε βαρέα σε ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις. Ταυτόχρονα, πλήθος μαθητών συρρέουν στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα σχολεία έχουν ανάγκη από περισσότερους οδηγούς. Για αυτό εκτιμάμε πώς τώρα που ιδιοκτήτες των σχολείων αυξάνουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους, τώρα είναι η ώρα να βάλουμε μπροστά τις διεκδικήσεις μας και να μην πάμε βήμα πίσω.

Καλούμε κάθε συνάδελφο οδηγό να έρθει την Κυριακή 24 Οκτώβρη στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β), για να συζητήσουμε τα βήματά μας προς την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης με τους σχολάρχες.

Πρέπει κάθε οδηγός, κάθε συνοδός να είναι εκεί και να φέρει και τους συναδέλφους του!

 Όλοι μαζί θα νικήσουμε!

Κάλεσμα_οδηγοί.docx

Κύλιση προς τα επάνω