3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Κάλεσμα προς τους συναδέλφους στα φροντιστήρια

Το Δ.Σ. του σωματείου απευθύνει κάλεσμα αγώνα και συσπείρωσης σε όλους τους συναδέλφους. Καμία αναμονή, κανένας συμβιβασμός με την ανασφάλεια, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών. Καμία απογοήτευση. Οι εργαζόμενοι έχουμε δύναμη στα χέρια μας και αυτή βρίσκεται στο οργανωμένο και συλλογικό αγώνα.

Κανένας μόνος τους κανένας έξω από το σωματείο!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιταχύνει τη υλοποίηση των προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου που από κοινού ψήφισε με τους,  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ.

Από τη μια είναι τα αντιλαϊκά μέτρα και το τσάκισμα της ζωής μας, ο μόνιμος «κόφτης» σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, για να απελευθερωθούν κονδύλια προς τον αναπτυξιακό νόμο και την άλλη οι παροχές στο κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή «τα δίνουν όλα» στο μεγάλο κεφάλαιο: Νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές. Υποδομές και κρατικές εγγυήσεις για τις επενδύσεις. Φθηνό εργατικό δυναμικό με τη μορφή voucher και επιδοτούμενων προγραμμάτων.

Αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών μας, διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας!! Ούτε Βήμα πίσω!!

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν! Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος είναι παρακαταθήκη! Η κοινή δράση, η συμμαχία, εργαζόμενων, ΕΒΕ, αγροτών, νεολαίας, γυναικών, οι απεργίες, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, δείχνουν ότι το εργατικό – λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζουν κράτος, κυβέρνηση αλλά και συνδικαλιστικές τους ηγεσίες.

Για τις εξελίξεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Το προηγούμενο διάστημα ψηφίστηκε ο Ν. 4415/16. Το άρθρο 30 στην παρ.3,  προβλέπει τα εξής: «3.Το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους διδακτικής απασχόλησης στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών καθορίζεται στις είκοσι μία (21) διδακτικές ώρες. Η συμπλήρωση πλήρους εβδομαδιαίου ωραρίου αντιστοιχεί σε είκοσι πέντε (25) ένσημα μηνιαίως, ανεξαρτήτως της κατανομής των διδακτικών ωρών μέσα στην εβδομάδα». Αυτή η εξέλιξη βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες μας και κάτω από το βάρος της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων τελικά δεν λύνει τα σοβαρά εργασιακά μας προβλήματα.

Παλεύουμε για ανάκτηση απωλειών, όχι για ψίχουλα!

Παρά τη νομική κατοχύρωση, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς δεν άλλαξε! Ενώ πια το κατώτερο ωρομίσθιο κατοχυρώνεται στα 6,70€, ποσό που δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες μας, υπάρχουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών που δίνουν 4€ και 3,50€, που δε δίνουν δώρα, επιδόματα που δικαιούμαστε, που δεν πληρώνουν υπερωρίες, που ζητάνε από τους εκπαιδευτικούς ακόμα και να μοιράσουν φυλλάδια!

Άρα το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι τον ίδιο το εργαζόμενο τον εξασφαλίζει μόνο η συλλογική πάλη, το σωματείο, η διεκδίκηση, ο οργανωμένος αγώνας. Ένας αγώνας που θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους, μακριά από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, έχοντας ως άξονα αιτημάτων τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των λίγων.

Είναι ευθύνη ατομική και συλλογική η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Είναι υπόθεση κάθε μέλους του σωματείου να μην κάνει βήμα πίσω, να ενημερώνει έγκαιρα το σωματείο, να διεκδικούμε συλλογικά, να γίνεται υπόθεση του κλάδου και της γειτονιάς. Γιατί σήμερα δεν υπάρχει αγώνας ενός εργαζόμενου, που δεν είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Σ΄αυτή την κατεύθυνση στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, παλεύει ο Βύρωνας μαζί με άλλα σωματεία από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα μέσα από το ΠΑΜΕ.

Κανένας συμβιβασμός!!!

Με το κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «ότι έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη» προσπαθεί να παιδεύσει τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχιστής της ίδιας πολιτικής με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τσάκισε τις Συλλογικές Συμβάσεις (και με το Μνημόνιο 3, που στηρίχθηκε από όλα τα κόμματα που στηρίζουν και τη ¨δίκαιη ανάπτυξη¨), γκρέμισε τις συντάξεις, το όριο ηλικίας που φτάνει στον κλάδο μας πάνω από τα 70 χρόνια, υποβάθμισε την υγεία, αύξησε τη φορολογία, την ανεργία , με το επίδομα να μην το παίρνει ούτε το 10%. Και η επίθεση δεν έχει σταματημό, ήδη ετοιμάζεται νέα επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Ο ΣΕΒ ανοιχτά απαιτεί την κατάργηση των επιδομάτων (13ος -14ος μισθός), τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Το σωματείο έχει πείρα. Έχει γνώση. Έχει νίκες.

Ο Βύρωνας καλεί σε πάλη για ανάκτηση των απωλειών μας, όπου οι συνολικές μας απώλειες είναι πάνω από 50% την περίοδο της κρίσης. Παλεύουμε, ώστε να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς με βάση τις κατακτήσεις και το επίπεδο ανάπτυξης της κοινωνίας τον 21ο αιώνα. Ο Βύρωνας καλεί κάθε συνάδελφο να γίνει η φωνή του σωματείου στο χώρο δουλειάς.

Ενημέρωσε το σωματείο για οποιοδήποτε ζήτημα, εδώ θα βρεις το δίκιο σου.

Ο Βύρωνας καλεί κάθε εργαζόμενο οργανωμένα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας στην πράξη, καλούμε σε συμπόρευση για να διεκδικήσουμε:

 • Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), στο ύψος της σύμβασης του 2009, σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες μας.
 • Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
 • Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
 • Όχι στις απολύσεις, στην τρομοκρατία, στην απλήρωτη εργασία. Αρνούμαστε τις υποχρεωτικές υπερωρίες, τα τμήματα πάνω από 8 μαθητές στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
 • Όχι στους πλειστηριασμούς! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
 • Ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.
 • Ίδια εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα στους εργαζόμενους στα Κέντρα Μελέτης με τους εργαζόμενους στα Φροντιστήρια.

Το επόμενο διάστημα προχωράμε αγωνιστικά:

 • Την Πέμπτη 29/09, 6μμ, στον Κινηματογράφο «Αλκυονίς», συμμετέχουμε στη σύσκεψη συνδικάτων για την ανεργία.
 • Την Κυριακή 02/10, 10:00-14:00, συμμετέχουμε στην αιμοδοσία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β, Αθήνα).
 • Την Κυριακή 09/10, 10πμ, συνέλευση του σωματείου στο ΕΚΑ με θέματα:
 1. Ενημέρωση για τη νέα κατάσταση στον κλάδο με τις συμβάσεις.
 2. Εικόνα από χώρους.
 3. Προγραμματισμός δράσης, προετοιμασία συμμετοχής στη συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ.
 4. Ενημέρωση για το εργασιακό καθεστώς στα Κέντρα Μελέτης, διεκδικήσεις του Βύρωνα.

Ανακ. Βυρωνα 22_9_2016.doc

Κύλιση προς τα επάνω