3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 22 Οκτώβρη στις 10 π.μ. στο ΕΚΑ – Εντείνουμε τη δράση μας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης

Συναδέλφισσες/οι,

Τις τελευταίες μέρες, μια νέα εστία πολέμου ξέσπασε στη γειτονιά μας. Ο παλαιστινιακός λαός ζει νέα πολεμική φρίκη και είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε σωρεία fake news και αναπαραγωγής της σκληρότητας του πολέμου, αποκομμένα από την ιστορική συνέχεια των γεγονότων. Η ελληνική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΙΣΡΑΗΛ έστειλε τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ», θέλοντας να παίξει ενεργό ρόλο στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια που ξεδιπλώνονται στην περιοχή, αδιαφορώντας για την ανάγκη του παλαιστινιακού λαού να έχει πατρίδα.

Με την ίδια επιθετικότητα, με άλλο προσωπείο, η κυβέρνηση, αντιμετωπίζει και τον ελληνικό λαό.

Ψηφίστηκε ο αντιδραστικός νόμος Γεωργιάδη, που καθιερώνει τις 13 ώρες δουλειάς ημερησίως και καταστρατηγεί κι άλλα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ψηφίστηκαν νομοσχέδια που υποβαθμίζουν τη δημόσια υγεία, εξαφανίζουν τις σχολικές επιτροπές και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. Μέρα με τη μέρα επιχειρούν να κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη για χάρη του κέρδους των λίγων.

Τους χαλάμε αυτή την προσπάθεια. Διεκδικούμε ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια.

Αποτέλεσμα της επίμονης δράσης του Συλλόγου μας είναι ότι στις 21/9, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, και λίγες ώρες αφού χιλιάδες απεργοί δεκάδων κλάδων πλημμύρισαν το Σύνταγμα, εκπρόσωποι του σωματείου μας και της ΟΙΕΛΕ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΕΦΕ Γ. Βαφειαδάκη, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας  των εργοδοτών συμφωνεί πως είναι ώριμο να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε μία προκαταρκτική συνάντηση των ομοσπονδιών εργαζομένων και ιδιοκτητών για να αρχίσει αυτή η συζήτηση επίσημα.

Παράλληλα, έχουμε ήδη πραγματοποιήσει παρέμβαση στα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας για εξασφάλιση της πλήρους ασφάλισης, της ρύθμισης των υπερωριών και της προσμέτρησης των καλοκαιρινών μηνών ανεργίας στον συντάξιμο χρόνο.

Προχωράμε σε νέα Γενική Συνέλευση για να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω. Ορίζουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα, ώστε τα βήματα που έχουμε μετρήσει έως τώρα να αποδώσουν.

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση

Κυριακή 22/10 στις 10:00 στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48, 2ος όροφος)

ΓΣ-22-10.pdf

Κύλιση προς τα επάνω