3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Κάλεσμα στο παναττικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 17 Μάρτη στα Προπύλαια

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος χρόνος από την αρχή της πανδημίας. Η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να μην ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές, όχι μόνο από covid, αλλά και από άλλες ασθένειες  που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, καθώς το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε μιας νόσου. Δεν προχωρά σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα, παρά μπουκώνει τους κλινικάρχες με χρήματα, δεν συνταγογραφεί τα τεστ.

Την ίδια στιγμή προχωρά σε ξήλωμα των εναπομείναντων εργασιακών δικαιωμάτων, εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική, επιδιώκει να επιβάλλει το 10ωρο με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Στον κλάδο της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής, συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση, επιτείνοντας την μορφωτική υποβάθμιση μιας ολόκληρης γενιάς. Όλοι μας πλέον αναγνωρίζουμε το πόσο επιβαρυντική είναι αυτή η κατάσταση για την ψυχολογία των παιδιών, για την κοινωνικοποίηση τους, στην πιο ευαίσθητη ηλικία.

Η τηλεργασία δίνει στους εργοδότες την ευκαιρία να εντατικοποιήσουν περισσότερο τη δουλειά μας, να συνεχίσουν το καθεστώς των αδήλωτων ωρών. Επιδιώκουν ταυτόχρονα να εκμεταλλευτούν την διαμορφωμένη κατάσταση και μετά την πανδημία.

Η κυβέρνηση κινούμενη με όρους κόστους – οφέλους δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των δομών ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Επιστέγασμα στα παραπάνω είναι η συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει την πανδημία στις πλάτες των εργαζομένων, των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Μιλάνε για lockdown, αλλά το lockdown τους είναι μόνο για εμάς, να μη μπορέσουμε να διαμαρτυρηθούμε για την επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία, στην παιδεία, στο εισόδημα, στο δικαίωμά μας στη σταθερή εργασία.

Δυναμώνει η καταστολή όχι μόνο στις πλατείες, αλλά και στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης. Έχουν στο μυαλό τους στην οικονομική κρίση που κι αυτή πρέπει να τη φορτώσουν στα συνήθη υποζύγια.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα της σπάσει.

Η οργανωμένη δράση των εργαζομένων είναι αυτό που τους φοβίζει. Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη, σε όλα τα μέτωπα, αν δεν υπήρχαν τα ταξικά σωματεία να κάνουν χιλιάδες παρεμβάσεις σε όλους τους κλάδους. Για αυτό και έχουν λυσσάξει στην κυριολεξία, να δυσφημήσουν τους αγώνες και τους μπροστάρηδές τους. Για αυτό χτυπάνε στο ψαχνό και συλλαμβάνουν φοιτητές, υγειονομικούς, άλλους αγωνιστές που διεκδικούν τα δικαιώματά μας. Για αυτό επιτίθενται σε ανυποψίαστους πολίτες για να εμπεδωθεί ο φόβος, για να φιμωθούν τα στόματά μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά, να σπάσει το κλίμα φόβου να απαντηθεί η καταστρατήγηση θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Το συλλαλητήριο στις 17 Μαρτίου να αποτελέσει σταθμό στην κλιμάκωση της δικής μας αντεπίθεσης, να κάνουμε lockdown στην πολιτική τους. Καλούμε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του κλάδου να μεγαλώσουν τη φωνή που λέει ότι δεν θα μας φιμώσουν, ότι και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Μόνο έτσι αμφισβητώντας τις επιλογές του ίδιου του συστήματος θα απαντήσουμε ουσιαστικά σε φαινόμενα λογοκρισίας και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η απάντηση σήμερα βρίσκεται στις άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά μας δικαιώματα.
  • Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, να σταματήσει η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ-ΓΙΑ-ΤΙΣ-17-3-21.docx

Κύλιση προς τα επάνω