3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Κάλεσμα: Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15 Απρίλη στο Υπουργείο Εργασίας για να καταδικάσουμε την συνάντηση των “κοινωνικών εταίρων”

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλεί και εμπαίζει τους εργαζόμενους για το θέμα του κατώτατου μισθού και των ΣΣΕ. Πρόκειται για τους ελάχιστους όρους επιβίωσης της εργατικής τάξης που τους έκανε σημαία των προεκλογικών της δεσμεύσεων για να αποσπάσει τη λαϊκή ψήφο. Τώρα τους ρίχνει στις καλένδες του κοινωνικού διαλόγου, τους κάνει αντικείμενο συνδιαλλαγής μεταξύ των κοινωνικών εταίρων: του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού παλιάς και νέας κοπής από τη μια και του μεγάλου κεφαλαίου από την άλλη. Δίνει το βήμα στους επιχειρηματίες να υπαγορεύσουν αντισταθμιστικά οφέλη και αντεργατικές ρυθμίσεις για να δώσουν την άδειά τους να ανέβει σε ένα βάθος χρόνου ο κατώτατος μισθός και να προχωρήσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση ξέρουμε από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα των κοινωνικών διαλόγων στη ζωή και τα δικαιώματά μας. Η εργασία λάστιχο στα χέρια των εργοδοτών, η εκ περιτροπής εργασία, η απλήρωτη εργασία, τα ματωμένα ένσημα που δε φτάνουν όχι για το επίδομα ανεργίας αλλά ούτε για το βιβλιάριο υγείας, οι μισθοί πείνας είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα του «κοινωνικού εταιρισμού» που εφαρμόζουν οι εργοδότες στον κλάδο μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ακόμα και τα ψίχουλα που μας ρίχνουν από τα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου», τα πληρώνουμε πολλαπλάσια για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου. Έτσι και τώρα προετοιμάζει νέα αντεργατικά μέτρα στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ.

Η στάση της κυβέρνησης δεν μπορεί να εκπλήσσει κανέναν, όσες αυταπάτες και εφησυχασμό και αν καλλιεργεί.  Ήταν ξεκάθαρη και στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας στην οποία απέφευγε να καταδικάσει την σύμβαση-λαιμοτόμο που έχουν υπογράψει οι εργοδότες με το σωματείο-φερέφωνό τους στα ΚΞΓ και για το θέμα του κατώτερου μισθού μας παρέπεμπε στις …προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει την τρόικα, το Μπράσσελς-γκρουπ, τους θεσμούς ή όπως αλλιώς θέλει να ονομάζει το πολιτικό προσωπικό των Ευρωπαϊκών μονοπωλίων, ότι οι δώσεις θα πληρωθούν «στην ώρα τους», ότι οι προϋπολογισμοί θα είναι ισοσκελισμένοι και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα συνεχίσουν να ματώνουν το λαό. Δεσμεύεται ότι θα ακολουθήσει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την ίδια ρότα πολιτικής υπηρέτησης της ανταγωνιστικότητας για την διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Τέρμα πια η κοροϊδία.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο μας να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την άμεση επαναφορά, με νόμο, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως ελάχιστη βάση για υποχρεωτικές συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15 Απρίλη στις 11.00 πμ στο Υπουργείο Εργασίας, ενάντια στη συνάντηση Υπουργείου – ΣΕΒ – ΓΣΕΕ.

Κύλιση προς τα επάνω