3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΚΑΛΕΣΜΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ΒΥΡΩΝΑΣ»

Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) Θεσ/κης

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ι.Ε.Λ.) Πάτρας

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ι.Ε.Λ.) Αγρινίου

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ι.Ε.Λ.) Αλεξανδρούπολης

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ι.Ε.Λ.) Λάρισας

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

 

Πάρε μέρος στον Αγώνα! Έλα σε επαφή με το σωματείο σου. Δεν πάει άλλο! Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πλέον εκρηκτική. Η κυβέρνηση των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έχει εξαπολύσει πρωτόγνωρη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, συνολικά στη ζωή μας.

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στους χώρους δουλειάς κυριαρχούν η ανασφάλεια, η απλήρωτη εργασία, η μερική απασχόληση, η εργασιακή περιπλάνηση, το ωρομίσθιο, η εργοδοτική τρομοκρατία. Δεν εφαρμόζεται καμιά Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σχεδόν σε κανένα χώρο ιδιωτικής εκπαίδευσης, είτε φροντιστήριο Μέσης ή Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης είτε ΙΕΚ, Ιδιωτικό Σχολείο, Κέντρο Κατάρτισης κλπ.

Την ίδια ώρα, τα κέρδη των σχολαρχών γιγαντώνονται από την εκμετάλλευση τη δική μας, αλλά και των γονιών που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση 6 Σωματεία στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ», ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης, ΣΙΕΛ Πάτρας, ΣΙΕΛ Αγρινίου, ΣΙΕΛ Αλεξανδρούπολης, ΣΙΕΛ Λάρισας), που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, συναντηθήκαμε για δεύτερη φορά στις 19 Φλεβάρη με σκοπό τον συντονισμό της δράσης.

Να βάλουμε τέρμα όλοι μαζί στον φόβο και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

 

ΑΡΝΗΣΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Ξέρεις πια ότι η ανοχή, η αναμονή δε βγάζουν πουθενά. Δεν έχουμε τίποτα πλέον να χάσουμε, τίποτα να περιμένουμε από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Ως πότε θα τους αφήνεις να νομοθετούν το τσάκισμα της ζωής μας; Πετσόκοψαν ήδη το βασικό μισθό στα 511€ και στα 434€ για τους νέους κάτω των 25 χρονών, γκρέμισαν το επίδομα ανεργίας στα 369€! Ακόμα και αυτοί οι εξευτελιστικοί μισθοί για πολλούς εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτελούν «όνειρο θερινής νυχτός»!

Τα μέτρα αυτά δεν είναι προσωρινά. Δεν έχουν φρένο. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα τα πάρουν όλα. Τα Μνημόνια δε γίνονται για να σωθεί η χώρα, τα μέτρα δεν παίρνονται για να καλυφθεί το δημόσιο χρέος. Είναι μέτρα που έχουν έναν και μόνο κερδισμένο. Τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εκβιασμοί, τα τρομοκρατικά διλήμματα, τα διαγγέλματα που σπέρνουν φόβο και αγωνία, φανερώνουν τις αδυναμίες και το άγχος τους,  δείχνουν ότι δεν είναι ανίκητοι.

 

Τίποτα δεν τελείωσε! Εμείς έχουμε τη δύναμη! Εμείς θα τους ανατρέψουμε!

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ!

 

Έλα μαζί μας, πες μας τη γνώμη σου για να οργανώσουμε μαζί την αντεπίθεσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολείο το σχολείο, φροντιστήριο το φροντιστήριο για να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Μην τους δίνεις άλλο χρόνο, μην αφήνεις τη ζωή σου και το μέλλον σου στα χέρια τους. Πες όχι στη δουλειά χωρίς δικαιώματα, στην εφαρμογή του Μνημονίου, στην πτώχευση του λαού.

 

Διεκδίκησε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας!

 

Γύρνα την πλάτη στις πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ και ΟΙΕΛΕ!

Είναι μέρος του προβλήματος!

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να οργανώνουν τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση και  υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στηρίζει πλέον ανοικτά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και προχωρά σε διάλογο με τους εργοδότες!  Ό, τι ακριβώς θέλουν οι σχολάρχες, η Τρόικα, η Ε.Ε., η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου! Ο καθένας να είναι μόνος του απέναντι στον εργοδότη  του, να μην μπορεί να παλέψει, να δέχεται τους πιο εξευτελιστικούς όρους εργασίας!

Η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ είναι επικίνδυνη! Έχει δώσει δείγματα γραφής. Προ κρίσης ακόμα, το 2008, υπέγραφε σύμβαση με 0% αύξηση στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια!

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

 

Τα έξι πρωτοβάθμια Σωματεία στην ιδιωτική εκπαίδευση απευθύνουμε κάλεσμα πάλης και αγώνα σε όλους τους συναδέλφους για:

  • Να μην καταργηθούν οι ΣΣΕ, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από κανένα χώρο εργασίας, να ανακληθούν οι απολύσεις. Απαιτούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
  • Δε δεχόμαστε καμία μείωση μισθού. Πλήρη ασφάλιση από την πρώτη μέρα.
  • Κάτω τα χέρια από το επίδομα ανεργίας. Να μη μειωθεί κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ. Όχι στο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

 

Έλα σε επαφή με το σωματείο σου,

δυνάμωσε το Π.Α.ΜΕ.,

εμπιστεύσου τη δύναμή σου!

 

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση! Όλοι για έναν, ένας για όλους!

Κάτω τα κόμματα του Μαύρου Μετώπου! Τιμώρησέ τους!

 

Αθήνα, 19 Φλεβάρη 2012

Κύλιση προς τα επάνω