3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Στις 13 Σεπτέμβρη, στις 7μμ, παίρνουμε μέρος στις κινητοποιήσεις μαζί με άλλα εργατικά Σωματεία στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

 

 

Τα ψέματα τελείωσαν! Καμία οικογένεια δεν θα υπάρξει που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής δεν θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Τον τελευταίο χρόνο ζούμε συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και η βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας. Χωρίς καλά καλά να έχουμε φτιάξει το πρόγραμμά μας, με τις συνεντεύξεις στα φροντιστήρια ακόμη να τρέχουν, ο όποιος προϋπολογισμός κάνουμε φαίνεται θα πέφτει έξω.

Ότι και να λένε νυν και πρώην κυβερνητικοί υπάλληλοι, ο χειμώνας αυτός δεν θα είναι για όλους δύσκολος. Πόσο δύσκολος θα είναι άραγε για τους ελληνικούς ενεργειακούς ομίλους, που η κερδοφορία τους σπάει τα ρεκόρ κερδών ήδη από το Α’ εξάμηνο;

Δεν μας φοβίσουν. Θα αντιδράσουμε. Δεν δεχόμαστε να δίνουμε σχεδόν τον μισό μας μισθό κάθε μήνα σε φόρους και η κυβέρνηση να τα προσφέρει απλόχερα στους επιχειρηματίες ενέργειας. Μας λείπουν νοσοκομεία, σχολεία, αντιπλημμυρικά έργα και πραγματική πολιτική προστασία. Δεν θα δουλεύουμε για να πληρώνουμε από δέκα μεριές τις επιχειρήσεις τους.

Δεν σκοπεύουμε να βγάλουμε το χειμώνα με κουβέρτες. Τέρμα πια στην καραμέλα της ατομικής ευθύνης, που τώρα έρχεται με τη συμβουλή να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος. Ποτέ δεν καταναλώναμε αλόγιστα γιατί ποτέ δεν μας περίσσευαν χρήματα.

Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ρίζα στη στρατηγική για στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Όλες οι κυβερνήσεις στηρίζουν την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου. Οι ιδιωτικοποιήσεις, η απολιγνιτοποίηση, η δημιουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας, η αντικατάσταση «συμβατικών» μορφών ενέργειας με ανανεώσιμες, μέχρι και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πλευρές του ίδιου προβλήματος και το πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Η οδηγία δέσμευσης της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας», που προωθήθηκε πρόσφατα στο ευρωκοινοβούλιο, φέρνει νέες αυξήσεις στη φορολογία των ορυκτών καυσίμων. Στο φυσικό αέριο προβλέπει αύξηση κατά 350% για το 2023 και 500% έως το 2033, για τη φορολογία του ηλεκτρισμού φέρνει «αυτόματη τιμαριθμική αύξηση». Γι αυτό ξαναλέμε πως δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις ούτε από την ΕΕ, ούτε από τις κυβερνήσεις.

Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ να εμπιστευτούμε τη δική μας δύναμη, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να γίνουν η κατοικία, η ενέργεια, το νερό, αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και όχι πανάκριβα εμπορεύματα, όπως είναι σήμερα.

Διεκδικούμε:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
  • Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
  • Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες

 

Καλούμε σε κινητοποίηση την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη στις 7:00 μ.μ στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα) για το ζήτημα της ακρίβειας.

Κάλεσμα_Ρεύμα-φθηνό-για-όλο-το-λαό.pdf

Κύλιση προς τα επάνω