Γερανίου 28, 10552  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/11, 11.00 – Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γερανίου 28)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μπαίνουμε μπροστά στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της μεγάλη πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 25 Νοέμβρη!

Είμαστε γεμάτοι δύναμη από την επιτυχία της μεγαλειώδους διεθνής απεργιακής μάχης των λιμενεργατών στις 30/10, που φώναξε «δε δουλεύουμε για τον πόλεμο», που πάγωσε 113 λιμάνια σε 5 ηπείρους και 21 χώρες και έδειξε την πραγματική δύναμη των εργαζομένων όταν παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είμαστε γεμάτοι ελπίδα από τις τεράστιες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές ένωσαν τη φωνή τους απέναντι στην πολιτική του κράτους που δε μορφώνει αλλά εξοντώνει, που απαξιώνει το σχολείο και το πανεπιστήμιο. Είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία βλέποντας τους άλλους λαούς της Ευρώπης να ξεσηκώνονται απέναντι στην πολιτική της ΕΕ και των κρατών τους, που θυσιάζουν τις ανάγκες μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, της πολεμικής προετοιμασίας και εμπλοκής. Πιάνουμε το νήμα και συνεχίζουμε οργανώνοντας τον επόμενο σταθμό κλιμάκωσης της μάχης για να μπουν οι δικές μας ανάγκες στο επίκεντρο.

Στις 25 Νοέμβρη απεργούμε και απαιτούμε: Τώρα λεφτά για μισθούς υγεία και παιδεία. Δε θα κάνουμε άλλες θυσίες για ν τα κέρδη των ομίλων και τους πολέμους!

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους άλλους κλάδους και διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που θα κατοχυρώνει μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, καμία απόλυση το καλοκαίρι, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Γιατί δεν ανεχόμαστε να ζούμε ανάμεσα στη δουλειά 7/7, 10-11 μήνες και την ανεργία, μέσα στην ανασφάλεια, χωρίς ελεύθερο χρόνο για μας και τους δικούς μας ανθρώπους την ώρα που οι μεγάλοι ιδιοκτήτες του κλάδου σκάνε από τα κέρδη από τη δική μας δουλειά. Γιατί αρνούμαστε να κοιτάμε στα μάτια των μαθητών μας και να βλέπουμε μόνιμα το άγχος και την απογοήτευση, ότι τα όνειρά τους δε μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Εμείς ως δάσκαλοί τους έχουμε καθήκον να δείξουμε το δρόμο. Υπάρχει ελπίδα για να ζήσουμε καλύτερα και φουντώνει όταν σηκώνουμε κεφάλι, όταν δε συμβιβαζόμαστε με τα λίγα, όταν αγωνιζόμαστε οργανωμένα και συλλογικά για τις δικές μας ανάγκες, ενάντια σε αυτό το κράτος και την οικονομία που δουλεύει για το κέρδος των λίγων.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυνε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας από τη μεγάλη σύσκεψη των σωματείων που οργανώθηκε στις 30/10, μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση της απεργιακής μάχης. Σας καλούμε να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε τη μάχη στον κλάδο ώστε να μη μείνει χώρος δουλειάς, μεγάλος όμιλος και φροντιστήριο όπου δε θα φτάσει το απεργιακό κάλεσμα, ώστε να μη μείνει κανένας εργαζόμενος εκπαιδευτικός που δε θα κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της απεργίας!

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση! Στην οργάνωση βρίσκεται η ελπίδα και η διέξοδος για μας!

Καλεσμα ΓΣ 8-11-2026

Κύλιση προς τα επάνω