3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Συνάδελφοι/σες,

 

Το σωματείο μας θα συμμετάσχει στο διαδικτυακό διάλογο με την ΟΙΕΛΕ και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, για την οργάνωση αγωνιστικών δράσεων στο χώρο των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών με στόχους την καταπολέμηση της άγριας εργοδοτικής αυθαιρεσίας και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

 

Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτή τη συζήτηση με προτάσεις και μεταφορά εμπειρίας από τους χώρους εργασίας μας.

 

Όλοι μπορούμε και πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι, μέσα από τέτοιες συσκέψεις, για να δώσουμε τη μάχη της υπογραφής της ΣΣΕ, που είναι ο τρόπος για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας αλλά και των μισθών μας, στης ακρίβειας τον καιρό…

 

Η χυδαία θέση ότι «δεν έχει σχέση η εργασία στα φροντιστήρια με την εκπαίδευση» και πως «δεν μπορεί το υπουργείο παιδείας να θέσει όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών» που ακούστηκε, στην παρέμβαση του σωματείου μας με αφορμή την κατάργηση της αργίας των τριών ιεραρχών είναι αιτία πολέμου για όλους μας. 

 

Το υπουργείο παιδείας ακυρώνει την ειδικότητά μας, μας θεωρεί υπάλληλους ιδιωτικών επιχειρήσεων, δίνει το πράσινο φως για την περαιτέρω υποβάθμιση του πτυχίου μας και την υποβάθμιση του ρόλου μας ως εκπαιδευτικών, και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

 

Η απάντηση σε αυτή τη πρόκληση πρέπει να είναι άμεση και δυναμική, συμμετέχουμε στη δράση του σωματείου, ενημερώνουμε τους συναδέλφους, δεν πάμε ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας και βάζουμε πλώρη να κερδίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια χωρίς να δουλεύουμε για 40+  διδακτικές ώρες την εβδομάδα…

 

Κάνουμε υπόθεση δική μας την επιτυχία της Απεργίας στις 28 Φλεβάρη

 

Στη προσυγκέντρωση του σωματείου μας στις 28 Φλεβάρη, έξω από τα γραφεία της ΟΕΦΕ θα πρέπει να είναι τόσο μαζική που να δοθεί πραγματική ώθηση στην επιβολή της υπογραφής ΣΣΕ στα Φροντιστήρια.

 

Η διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4/2/2024 και ώρα 12:00μ. Ο σύνδεσμος της τηλεδιάσκεψης κοινοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

 

Συμμετέχουμε όλοι!!

Meeting ID: 322 312 7742 Passcode: 322312, εναλλακτικά: https://us02web.zoom.us/j/3223127742?pwd=eG9VcmFnNFVNcGxRcXBLNTZEbTRqdz09&omn=86394815165

Καλεσμα-στο-διαδικτυακό-διάλογο.pdf

Κύλιση προς τα επάνω