3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Καλούμε την ΟΙΕΛΕ άμεσα να πάρει απόφαση για απεργία για τις 16/6 ημέρα ψήφισης του αντεργατικού εκτρώματος! Όλοι στις συγκεντρώσεις την Τετάρτη στις 10:30πμ και 5:00μμ στο Σύνταγμα!

Χαιρετίζουμε όλους και όλες τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην πανεργατική απεργία 10/6/2021 ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο, τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τη συλλογική δράση. Από όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, στείλαμε μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του αγώνα.

Χαιρετίζουμε το τεράστιο απεργιακό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας! Ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων! Ανάσα στον αγώνα μας για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι δέσμιοι στα κέρδη της εργοδοσίας. Δίνουμε αγώνα για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο, που έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις με τις «οδηγίες» της ΕΕ, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στο άθλιο αυτό νομοθέτημα.

Το μήνυμα της απεργίας ήταν ξεκάθαρο

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Η ελπίδα μας βρίσκεται στον δικό μας αγώνα. Δε χωρά στα παζάρια για τα δήθεν «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της προηγούμενης  Πέμπτης και τις συγκεντρώσεις δίνει τον τόνο της κλιμάκωσης των επόμενων ημερών. Ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα, αξιοποιούμε όλες τις επόμενες μέρες με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, ενημέρωση άτομο το άτομο. Δυναμώνουμε το ποτάμι ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα!

Η κυβέρνηση φέρνει το ν/σχ – τερατούργημα στη Βουλή τη Δευτέρα 14/6 και προετοιμάζεται να το ψηφίσει την Τετάρτη 16/6! Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να το πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων! Κλιμακώνουμε την προσπάθειά μας κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα και το νομοσχέδιο που τον νομιμοποιεί.

Καλούμε την ΟΙΕΛΕ άμεσα να πάρει απόφαση για απεργία, για να μπορέσουν και οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο έκτρωμα.

Με κάθε τρόπο θα βρεθούμε στο δρόμο!

Όλοι και όλες στον Αγώνα!

κάλεσμα-για-τις-16-6-21-3.docx

Κύλιση προς τα επάνω