Καμία ανοχή στη βία του κράτους.
14 χρόνια μετά τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι δυνάμεις καταστολής του κράτους οπλίζουν ξανά το χέρι τους και πυροβολούν εν ψυχρώ ένα 16χρονο παιδί στη Θεσσαλονίκη για 20 ευρώ. Το ίδιο κράτος με την εγκληματική του πολιτική, οδήγησε στον θάνατο έναν μικρό μαθητή στις Σέρρες και τραυμάτισε άλλους δύο.
Η πολιτική που καταδικάζει σε υποχρηματοδότηση τα σχολεία, τους Δήμους, η πολιτική που χτυπά το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων έχει απαραίτητο συμπλήρωμα την καταστολή, τη βία και τον αυταρχισμό, ώστε να σπείρει τον φόβο και να μην εκφράζεται καμία αντίδραση εναντίον της. Η πολιτική αυτή υπηρετείται και από το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, για πλήρη μετασχηματισμό της Δημοτικής Αστυνομίας σε σώμα αυτόνομο με ανοιχτά κατασταλτικό χαρακτήρα, αρμοδιότητες και εξοπλισμό. Άραγε τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια και με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία;
Τα παιδιά αυτά είναι οι μαθητές μας, που τους συναντάμε κάθε μέρα στα σχολεία και στα φροντιστήρια που δουλεύουμε. Έχοντας στο μυαλό μας αυτά τα παιδιά τους λέμε ότι οι εκπαιδευτικοί, όπου και να δουλεύουμε, δε θα φοβηθούμε, δε θα συμβιβαστούμε, δε θα μας φιμώσουν, όπως άλλωστε προσπάθησαν να κάνουν πρόσφατα στην πρόεδρο του σωματείου μας και σε συναδέλφους από το δημόσιο.
Απαιτούμε το κράτος να αναλάβει την ευθύνη για τα εγκλήματα.
Δε συνηθίζουμε στη βία του συστήματος και την καταστολή.
Απάντηση ο αγώνας για μόρφωση – ζωή.