3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Κανένας εργαζόμενος στον όμιλο ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ χωρίς μισθό

Εργαζόμενοι του ομίλου αλά καρτ δε γίνεται!

 

Από τον Ιανουάριο του 2024 οι εργαζόμενοι του παραρτήματος της Ηλιούπολης βλέπουν τις ώρες τους να μειώνονται. Λίγες βδομάδες μετά και χωρίς καμία άλλη νύξη, η διεύθυνση ενημέρωσε τηλεφωνικά κάποιους συναδέλφους ότι την επόμενη δεν θα γίνουν μαθήματα στο φροντιστήριο, ενώ επιχείρησε να μειώσει εκ νέου τις ώρες των συναδέλφων, εφόσον και οι γονείς δεχτούν να πληρώνουν τα ίδια για μισές ώρες μαθήματος.

 

Φυσικά οι γονείς δε συμφωνήσαν. Αφενός γιατί ήδη δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τις απαιτήσεις των διδάκτρων που ορίζονται κεντρικά από τον όμιλο και αφετέρου γιατί δεν μπορούν να παίζουν με τα παιδιά τους, τις μαθησιακές τους ανάγκες και μάλιστα τρεις μήνες πριν τη λήξη της χρονιάς και τις τελικές εξετάσεις. Ως εκπαιδευτικοί τους κατανοούμε πλήρως.

 

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο Πουκάμισα δικαίως δε δέχονται καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις τους, ούτε να μείνουν ξεκρέμαστοι οι μαθητές.

 

Πρόσφατα έγινε παρέμβαση του σωματείου στην διοίκηση του ομίλου ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους του και στις οικογένειες των μαθητών.

 

Παρά την αρχική άρνηση της διοίκησης τελικά συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του παραρτήματος. Στο αυτονόητο αίτημα να εξασφαλιστούν οι αμοιβές τους τουλάχιστον έως το τέλος της σύμβασης, ο πρόεδρος του ομίλου δήλωσε πως δεν έχει καμία ανάμειξη με τα παραρτήματα αφού αποτελούν ξεχωριστές επιχειρήσεις αξιοποιώντας το πλαίσιο του franchise. Την ίδια στιγμή, πιεζόμενος από την γνωστοποίηση του θέματος, την οργανωμένη στάση των εργαζομένων και τη συμβολή του σωματείου, επιχείρησε να καλοπιάσει τους συναδέλφους ότι θα τους απορροφήσει από Σεπτέμβρη σε άλλες μονάδες του ομίλου, αφού είναι “συνεργάτες” του.

Χωρίς κανένα όριο στον κυνισμό και τη χυδαιότητα είπε στους συναδέλφους πως τα

αιτήματά τους είναι “ευκαιρία για συνδικαλιστική γυμναστική”, αφού οι ώρες εργασίας τους “είναι λίγες με χαμηλές απολαβές”. Του απάντησαν πως δεν έχουν εισοδήματα αντίστοιχα του ομίλου και πως αυτά που του μοιάζουν πενταροδεκάρες για αυτούς είναι αναγκαία. Αυτό ονόμασε “προσβλητικό” και τους έδιωξε…

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ομίλου ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ για την απαράδεκτη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους και το σωματείο. Ο όμιλος να πληρώσει τώρα κάθε ώρα εργασίας, κάθε συναδέλφου του παραρτήματος που έκλεισε και να τους εξασφαλίσει τις συμβάσεις.

Κάθε εργαζόμενος πηγαίνοντας να δουλέψει σε οποιοδήποτε παράρτημα του ομίλου περνά από πολλαπλές συνεντεύξεις με τη διοίκηση και τους υπεύθυνους ειδικότητας, ακολουθεί τον σχεδιασμό του ομίλου, αξιολογείται, υποχρεώνεται να συμμετέχει σε σεμινάρια, συνελεύσεις ειδικότητας και άλλες εκδηλώσεις του ομίλου. Ο όμιλος ρουφά στην κυριολεξία τον εξωδιδακτικό τους χρόνο αμισθί. Τώρα παραδέχεται ότι δίνει και ωρομίσθια “της πλάκας”.

Δεν πήραν οι εργαζόμενοι μαζί το ρίσκο με την επιχείρηση. Δεν περισσεύει από αυτούς ούτε

ευρώ, σε αντίθεση με τα τεράστια κέρδη του ομίλου. Να αποζημιωθούν τώρα στο ακέραιο.

Καλούμε σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ομίλου (Λεωφ.Αλεξιουπόλεως 2, Αργυρούπολη) την Τρίτη 19/3 στις 10:30.

Κανένας-εργαζόμενος-στον-όμιλο-ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ-χωρίς-μισθό.pdf

Κύλιση προς τα επάνω