3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Καταγγελία για την ανυπαρξία μέτρων προστασίας μας από τις πλημμύρες

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που για μια ακόμα φορά άφησε τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στις συνθήκες κακοκαιρίας, που πλήττουν από το πρωί τη χώρα. Αναδείχτηκαν ξανά οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις ανάγκες του λαού. Περιοχές ολόκληρες πλημμύρισαν, δρόμοι μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκαν σε ποτάμια. Οι μαθητές μας κολύμπησαν κυριολεκτικά για να φύγουν από τα σχολεία ή φτιάχνοντας “γέφυρες” από θρανία έως την έξοδο.

Η Περιφέρεια θυμήθηκε την ασφάλεια των μαθητών και ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων στην Αττική για αύριο 15/10/21, ενώ για σήμερα έκανε ειδική αναφορά στα απογευματινά σχολεία. Ρωτάμε τον κ. Πατούλη, οι μαθητές δεν κινδυνεύουν πηγαίνοντας στο φροντιστήριο; Όπως και για τα υγειονομικά μέτρα λειτουργίας στην πανδημία, έτσι και τώρα οι εργαζόμενοι των φροντιστηρίων, των ξενόγλωσσων και των κέντρων μελέτης δεν είναι στο χάρτη της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε και τους εργοδότες, αφού η ΟΕΦΕ δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση προς τα μέλη της, ούτε επικοινώνησε μαζί μας όταν αναζητήσαμε τον πρόεδρο της, απαιτώντας να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων. Έτσι συνάδελφοι σήμερα πήγαν στις δουλειές τους και οι μαθητές δεν εμφανίστηκαν. Άλλοι φροντιστές είχαν την φαεινή ιδέα να γίνουν τα μαθήματα διαδικτυακά, ξεχειλώνοντας τα κατ’ εξαίρεση μέτρα του προηγούμενου διαστήματος.

Απαιτούμε:

  • Πλήρη κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων για σήμερα, βάσει των διατάξεων περί ανυπαίτιου κολλήματος (657 ΑΚ)
  • Να βγει άμεσα ανακοίνωση για τη λειτουργία των φροντιστηρίων, των ξενόγλωσσων και των κέντρων μελέτης.
  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά έργα

Καταγγελία_πλημμύρες.docx

Κύλιση προς τα επάνω