3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές στο ΑΠΘ

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ, μετά από κάλεσμα της πρυτανείας. Επιτέθηκαν, χτύπησαν τους φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί,  για να διαμαρτυρηθούν για τον νέο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και για να ανοίξουν επιτέλους οι σχολές τους. Συνέλαβαν αρκετούς στοχοποιώντας μάλιστα και εκλεγμένους συνδικαλιστές φοιτητές.

Ο σύλλογος μας καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης με την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές.

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ποιος είναι ο λόγος που  η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει την αστυνομία μέσα σε στις σχολές, και όχι τους φοιτητές που είναι αποκλεισμένοι από αυτές εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο.

Δεν είναι η πάταξη της παρανομίας, αλλά η φίμωση των διεκδικήσεων του φοιτητικού κινήματος τόσο για την επαναλειτουργία των σχολών όσο και συνολικά για σπουδές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Από τη μία μεριά, χιλιάδες φοιτητές, γονείς και εργαζόμενοι αγωνίζονται:

▪           Για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

▪           Να  ανοίξουν οι σχολές με εξασφάλιση περισσότερων χώρων διδασκαλίας, να προσληφθεί το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό, να εξασφαλιστεί απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

▪           Να αποσυρθεί ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Από την άλλη, η κυβέρνηση επιδιώκει ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα διακινούνται ελεύθερα   οι αντιλήψεις της αγοράς και οι επιταγές των εταιρειών, γι’ αυτό και εντείνει την καταστολή και την τρομοκρατία.

Τεράστιες ευθύνες έχουν οι Πρυτανικές αρχές. Την ώρα που αρνούνται να συναντήσουν τους φοιτητές για να συζητήσουν τα φλέγοντα προβλήματά τους, βάζουν τα ΜΑΤ να σταματήσουν δια ροπάλου το δίκαιο αγώνα των παιδιών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !

Στηρίζουμε τις φοιτητικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, 13:00 στα Προπύλαια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-για-την-επίθεση-των-ΜΑΤ-ενάντια-στους-φοιτητές-στο-ΑΠΘ.docx

Κύλιση προς τα επάνω