3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Καταγγελία – κινητοποίηση στο Pierce και τις κάμερες στις σχολικές τάξεις

Συνάδελφοι/σσες,

Το σωματείο, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές παρεμβάσεις σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ενάντια στη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες στις τάξεις, προχώρησε σήμερα σε κινητοποίηση στο Αμερικάνικο Κολλέγιο στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με καταγγελίες το σχολείο παρά τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών επιβάλλει την αναμετάδοση του μαθήματος μέσα από τις τάξεις εφαρμόζοντας αναγκαστικά την άθλια τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση και έχει καταδικαστεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Επίσης με στόχο προφανώς να εξασφαλίσουν τα δίδακτρα και να ελαχιστοποιήσουν το κόστος, σπάνε τα τμήματα σε ζώνες παρακολούθησης εντός εβδομάδας. Το ένα τμήμα θα παρακολουθεί δια ζώσης, όταν είναι η μέρα του, το άλλο την αναμετάδοση και αντίστροφα. Οι όροι αναμετάδοσης και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γελοία αντιπαιδαγωγικές.

Ήρθαμε σε επαφή με τους συναδέλφους καλώντας τους να αντισταθούν στην νέα κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί σαρώνοντας ουσιαστικά βασικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κατά την διάρκεια της παρέμβασής, μιλήσαμε με εκπροσώπους του σωματείου του σχολείου που επιβεβαίωσαν τις αντιδράσεις των συναδέλφων και δήλωσαν τη συμφωνία τους για το ότι πρέπει να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση. Τους ζητήσαμε να αναλάβουν ενεργό ρόλο για να γίνει συνέλευση και να στηριχθούν οι συνάδελφοι.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης αντιπροσωπεία του σωματείου μας προχώρησε σε καταγγελία του συγκεκριμένου σχολείου στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Β Αθήνας).

Καταδικάζουμε απερίφραστα συνολικά την κατάπτυστη τροπολογία της κυβέρνησης!

Να μην τολμήσουν οι σχολάρχες να βάλουν κάμερες μέσα στις σχολικές αίθουσες!

Καλούμε τους συναδέλφους να βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις των σχολαρχών, να καταγγείλουμε στο σωματείο ανάλογες πρακτικές και να αντιδράσουμε συλλογικά, με αποφάσεις των συλλόγων εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο!

Καμία κάμερα στα σχολεία!

Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές συνθήκες!

ΔΤ_Pierce.docx

Κύλιση προς τα επάνω