3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με οργή καταγγέλλουμε τις επικίνδυνες συνέπειες του νέου νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας και την Απεξάρτηση, που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση από το Υπουργείο Υγείας και που επί της ουσίας πλήττει ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Ιδιαίτερα ανησυχητικό, απαράδεκτο και εγκληματικό είναι το γεγονός ότι η ενοποίηση όλων των προγραμμάτων απεξάρτησης προωθείται χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση με τα ίδια τα προγράμματα και τους Οργανισμούς (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, Δημόσια προγράμματα Νοσοκομείων), τα οποία διαθέτουν ιστορία και εμπειρία έως και 40 ετών (ΚΕΘΕΑ). Συμμεριζόμαστε την αγωνία των Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ όλης της Ελλάδας, καθώς όλοι οι  οργανισμοί και όλα τα δημόσια δωρεάν προγράμματα απεξάρτησης κινδυνεύουν με αφανισμό της  ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους!

Το ζήτημα της απεξάρτησης αφορά όλη την κοινωνία. Αφορά τους μαθητές μας, τους γονείς τους, τις τοπικές κοινωνίες, το σύνολο της επικράτειας, όλους μας. Ως εκπαιδευτικοί, εκφράζουμε την ανησυχία μας για το γεγονός ότι τα ναρκωτικά και οι εξαρτήσεις γενικότερα διεισδύουν όλο και περισσότερο στην  κοινωνία, σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες, μέσα στα σχολεία!  Η Απεξάρτηση στη χώρα μας χρειάζεται ΕΝΙΣΧΥΣΗ και ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΣΗ.

Στεκόμαστε στο πλευρό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ όλης της Ελλάδας.

Απαιτούμε:

  • να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική  Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα για την ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικού Οργανισμού  Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων),
  • να ενισχυθούν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα με μόνιμο προσωπικό,
  • να ενισχυθούν οι θεραπευτικές δομές με νέους χώρους και υλικοτεχνική υποδομή,
  • να πραγματοποιηθεί πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την κοινωνία για τη μάστιγα των ναρκωτικών  από εξειδικευμένο προσωπικό και συμμετοχή των Συλλόγων Οικογένειας.

 

Στηρίζουμε την συγκέντρωση των φορέων την Κυριακή 14/1/2024 στις 13:00 στο κάτω μέρος από το σταθμό του Θησείου.  Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΨΥΧΙΚΗ-ΥΓΕΙΑ-ΚΑΙ-ΤΗΝ-ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ.pdf

Κύλιση προς τα επάνω