3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ

Ο Σύλλογός μας καταδικάζει τις ανιστόρητες και επικίνδυνες δηλώσεις του υπουργού παιδείας κ. Πιερρακάκη, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και κατόπιν της μεγαλειώδους κινητοποίησης μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις στις 6/11, ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας, ταυτίζοντας τη στήριξη των εκπαιδευτικών και των μαθητών στον αγώνα υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, με τον «αντισημιτισμό». Μίλησε, ακόμα, για τυφλό φανατισμό και ποδηγέτηση της ελεύθερης σκέψης των μαθητών!

Οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις προσβάλλουν τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές, που με τον πολύμορφο αγώνα τους μαζί με τον ελληνικό λαό εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό που σφαγιάζεται καθημερινά απ’ το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που βλέπει να  βομβαρδίζονται νοσοκομεία, σχολεία, ασθενοφόρα, καταφύγια αμάχων, που εδώ και δεκαετίες χιλιάδες παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας αποκλείονται από το σχολείο, φυλακίζονται, βασανίζονται, ενώ τον τελευταίο μήνα 4.000 παιδιά είναι ήδη νεκρά!

Ο Υπουργός και τα φερέφωνα της κυβέρνησής του προσβάλλουν βάναυσα κάθε μαχόμενο εκπαιδευτικό που μέσα και έξω απ’ την τάξη αγωνίζεται για να αποτρέψει ρατσιστικές συμπεριφορές, να διαπαιδαγωγήσει τους μαθητές και να απομονώσει ιδεολογίες φυλετικού μίσους.

Ως εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση απαντάμε ξεκάθαρα ότι η φωνή σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν φιμώνεται! Έχουμε μακρά πείρα στον κλάδο από «συστάσεις», εκδικητικές απολύσεις και διώξεις συναδέλφων που τίμησαν τον ρόλο του εκπαιδευτικού. Πρόσφατη περίπτωση ήταν η απόλυση της προέδρου του συλλόγου μας, μετά την πρωτοβουλία της να μιλήσει στους μαθητές για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Όσο κι αν πασχίζει η κυβέρνηση να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς, δεν θα της περάσει! Πιστοί στο καθήκον μας, θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την ευθύνη που έχουμε να λέμε την αλήθεια στους μαθητές μας, να τους αφυπνίζουμε, να διαπλάθουμε ελεύθερες συνειδήσεις, συγκροτημένες προσωπικότητες, ανήσυχα πνεύματα. Διαφορετικά, ακυρώνουμε τον εκπαιδευτικό μας ρόλο.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα ο Υπουργός Παιδείας να αποσύρει τις απαράδεκτες δηλώσεις του.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση εκπαιδευτικών έξω απ’ τη Βουλή, την Τρίτη 14 / 11 στις 18:00.

 

Με την Παλαιστίνη ως λευτεριά! Αυτή είναι της ιστορίας η σωστή πλευρά!

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΠΙΕΡΑΚΑΚΗ.pdf

 

 

Κύλιση προς τα επάνω