3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΑ ΚENΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Όπως ακριβώς είχε προβλέψει το σωματείο μας: Αμέσως μετά την εξώδικη κλήση μας στις 17/10 στην εργοδοσία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, την EUROPALSO, για διαπραγμάτευση ΣΣΕ, οι εργοδότες επιχειρούν να την προσβάλλουν μέσω του ψευδοσωματείου εργαζομένων που έχουν στήσει για να υπογράφουν μαζί του συμβάσεις-λαιμητόμο για τα εργασιακά μας δικαιώματα. Και επειδή αυτό δεν θα μπορούσε εύκολα να το κάνει με τα 22 άτομα ψηφίσαντες στις τελευταίες του εκλογές, σε χρόνο αστραπή οργάνωσαν στα μουλωχτά νέες εκλογές στις 24 και 25 Οκτώβρη. Εκλογές που δεν ανακοινώθηκαν πουθενά, δεν προετοιμάστηκαν πουθενά και με καμιά συλλογική διαδικασία. Μαζεύτηκαν σαν τα ποντίκια σε μια υπόγεια αίθουσα του ξενοδοχείου INTERCONTINENTAL και υπό τη φύλαξη σεκιουριτάδων, οι εργοδότες υποχρέωναν τους εργαζόμενούς τους να πάνε να ψηφίσουν, όπως οι ίδιοι οι συνάδελφοι μας κατήγγειλαν.

Άμεσα το σωματείο μας κινητοποιήθηκε από το πρωί του Σαββάτου που το έμαθε. Βρέθηκε έξω από το χώρο, μίλησε με όσους συναδέλφους προσήλθαν,
προσπάθησε να παρέμβει και να καταγγείλει τις εκλογές, ζήτησε να συναντηθεί με εκπροσώπους του φερόμενου ως ΔΣ του υποτιθέμενου σωματείου για να ενημερωθεί σε σχέση με την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση, την προετοιμασία και τη διενέργεια των εκλογών. Παρείχε στήριξη σε συναδέλφους που θέλησαν να ψηφίσουν, αλλά επειδή δεν ήταν αρεστοί στην εργοδοσία δεν τους επετράπη η συμμετοχή. Στην απόπειρά τους να καταγγείλουν το γεγονός στη δικαστική αντιπρόσωπο, αυτή αρνήθηκε το νόμιμο αυτό δικαίωμά τους ενεργώντας σαν εγκάθετη της εργοδοσία τους. Όταν μετά την προτροπή του σωματείου μας, κάλεσαν την αστυνομία, η δικαστική αντιπρόσωπος τερμάτισε αυτοβούλως τις εκλογές και προχώρησε στην καταμέτρηση προστατεύοντας αυτή την εκλογική παρωδία. Στην παρέμβασή μας για να απολογηθεί βάσει ποιου πρακτικού του ψευδοσωματείου και για ποιο λόγο έληξε τις εκλογές, η δικαστική αντιπρόσωπος αρνήθηκε κάθε εξήγηση. Κάθε επαφή μαζί μας αρνήθηκε και το φερόμενο ως ΔΣ του ψευδοσωματείου.

Βάσει των αποτελεσμάτων αυτών των εκλογών, το ψευδοσωματείο θα επιχειρήσει να προσβάλλει τη κλήση μας για διαπραγμάτευση ΣΣΕ. Αυτές τις εργοδοτικές πρακτικές ανέχεται η κυβέρνηση που έχει θεσμοθετήσει ένα περιβάλλον πλήρους ασυδοσίας των επιχειρηματιών. Αυτές τις εργοδοτικές πρακτικές καλύπτουν και οι ταξικοί νόμοι, ενώ είναι προφανέστατη η εν πολλοίς παράτυπη λειτουργία αυτού του σωματείου-σφραγίδα και φωνάζει από μακριά η εργοδοτική υπόστασή του που έχει μοναδικό στόχο ύπαρξης το
ξεθεμελίωμα των δικαιωμάτων και την ισοπέδωση των αποδοχών των εργαζομένων του κλάδου.. Ιδιαίτερη ευθύνη, έχει το Υπουργείο Εργασίας, και ο ίδιος ο Υπουργός, που «νομιμοποιεί» επί της ουσίας, το εργοδοτικό αυτό ανδρείκελο και το θεωρεί αντιπροσωπευτικό σωματείο για την υπογραφή Συμβάσεων στα ΚΞΓ!

Οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα στο πως το κράτος και η δικαιοσύνη δρουν σε συνέργεια με την εργοδοσία για το τσάκισμα της ζωής μας.
Μόνη λύση είναι η δικιά μας οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, η πάλη μέσα από το ταξικό κλαδικό σωματείο με γνώμονα τα δικά μας συμφέροντα.

Έχουμε την ευκαιρία στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του
ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη, στις 12:00, στο Σύνταγμα
να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους εργαζόμενους, να στείλουμε μήνυμα στα αφεντικά, το κράτος και τη δικαιοσύνη τους.

Ενωμένοι, αποφασισμένοι και οργανωμένοι σπάμε την τρομοκρατία σε κάθε χώρο δουλειάς, διεκδικούμε τη ζωή που μας πρέπει απέναντι στους επιχειρηματίες που λυμαίνονται την εργασία μας.

Κύλιση προς τα επάνω