3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στις 13/3/2012, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso), στα πλαίσια μιας σειράς συντονισμένων πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Με τις κινητοποιήσεις και τις δραστηριότητες αυτές θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ξεσηκωμού σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, μήνυμα οργάνωσης και αντεπίθεσης απέναντι στην πολιτική που μας εξαθλιώνει. Τα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΕΕ, ΔΝΤ (με τη στήριξη ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη), κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Ανοίγουν κι άλλο την όρεξη των εργοδοτών που αποθρασυμένοι εξαπολύουν την αγριότερη επίθεση σε κάθε έννοια δικαιώματος.

Η διαμαρτυρία στα γραφεία της εργοδοτικής οργάνωσης είχε και μια ακόμη σημασία. Έγινε προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια διεκδίκησης νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλο τον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με βάση τις ανάγκες μας. Έγινε ακόμα, για να δείξει στους εργοδότες ότι η απόπειρα υπονόμευσης και δίωξης του σωματείου μας (μέσω των αγωγών που κατέθεσαν αυτοί και τα τσιράκια τους) θα πέσει στο κενό. Δεν τρομοκρατούμαστε, καμία δίωξη δεν πρόκειται να ανακόψει την άνοδο του ταξικού μας σωματείου, με κανένα νόμο δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν αιώνες πίσω!

 

Στο αίτημα του Δ.Σ. του σωματείου μας να επιδώσει το ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης η εργοδοσία και οι άνθρωποί της αποκάλυψαν τον φόβο, την πρεμούρα τους και το μίσος τους για τους εργαζόμενους. Αφού είχαν καλέσει πολλή ώρα πριν την συγκέντρωση του σωματείου την αστυνομία να τους φυλάει αυτοί κλειδαμπαρώθηκαν στα γραφεία τους. Μάλιστα έδωσαν και εντολές να απαγορευτεί και η είσοδος μας στην πολυκατοικία!! Κατανοούμε πλήρως τον φόβο και το άγχος τους. Φοβούνται αυτοί που έχουν επιβάλλει μισθούς πείνας στους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση, αυτοί που έχουν καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις, αυτοί που θέλουν τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους.

Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα, θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, στον πόλεμό τους θα απαντήσουμε με πόλεμο. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκαλύπτουμε τα άθλια σχέδιά τους και τις μεθοδεύσεις τους. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων, για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη δουλειά και στη ζωή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν και να μαζικοποιήσουμε κι άλλο το σωματείο μας, να γίνουν οι ίδιοι η ασπίδα κόντρα στις ορέξεις της εργοδοσίας, να εμπιστευθούν το ΠΑΜΕ, να στήσουμε σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς.

 

Τίποτα δεν τελείωσε. Όλοι για έναν και ένας για όλους !

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

 

Σήμερα είναι πιο ρεαλιστικό και αναγκαίο από ποτέ να παλέψουμε σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα υπηρετεί τις δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των εργοδοτών, για Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά, για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους εμάς που παράγουμε τον πλούτο, ενάντια σε αυτούς που πλουτίζουν από την εκμετάλλευσή μας.

Κύλιση προς τα επάνω