3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Κινητοποιούμαστε απέναντι στους σχολάρχες Παρασκευή 14/2, 16:30, έξω από την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Στις 14 του Φλεβάρη ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ), οι σχολάρχες δηλαδή, διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Ιδιωτικό σχολείο και ανάπτυξη». Οι εργαζόμενοι την ίδια μέρα απαντάμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει και κινητοποιούμαστε μαζικά έξω από το συνέδριό τους με το ταξικό κλαδικό μας σωματείο.

Οι σχολάρχες επιβάλλουν άγριες μειώσεις σε μισθούς, πετσοκόβουν τα επιδόματά μας, αμφισβητούν τα δώρα μας, αυξάνουν τις ώρες εργασίας μας για να βγάζουν περισσότερα κέρδη. Έχουν πρωτοστατήσει στα προγράμματα της ΕΕ για την ανακύκλωση της ανεργίας που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, απορροφώντας εκατοντάδες συναδέλφους μας χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα (ούτε αυτό της απεργίας), με τραγικούς όρους ασφάλισης και εξευτελιστικούς μισθούς, αφού οι σχολάρχες από τη μια δεν πληρώνουν μία, από την άλλη τα αξιοποιούν και για να συμπιέσουν τα εργασιακά δικαιώματα των υπόλοιπων συναδέλφων. Έχουν μετατρέψει τα ιδιωτικά σχολεία σε άντρα τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον συνάδελφο σηκώσει κεφάλι, διεκδικήσει ή απεργήσει. Τώρα έχουν βάλει πλώρη εφαρμογής της αντιδραστικής εγκυκλίου του υπουργείου παιδείας (για την υπαγωγή των εργασιακών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο εργασίας) και παρά του ότι τελεί υπό αναστολή από το ΣτΕ, βάσει αυτής απολύουν, αντιδραστικοποιούν τις σχέσεις εργασίας μας. Έχουν υπηρέτη την κυβέρνηση, σύμμαχο την ΕΕ, που από κοινού σχεδιάζουν και νομοθετούν την ισοπέδωση της ζωής και των δικαιωμάτων μας για χάρη τους.

Δεν αφήνουμε καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη από το να κινητοποιούμαστε εναντίον των αφεντικών. Στο συνέδριο θα τους βρούμε μαζεμένους. Στο συνέδριο, που θα συζητάνε για την «ανάπτυξή» τους, δηλαδή τη χρεωκοπία μας, την κατεδάφιση των αποδοχών και των δικαιωμάτων μας, την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, την εξαγρίωση της εκμετάλλευσή μας, πρέπει να τους χαλάσουμε τη σούπα. Απαντάμε προασπίζοντας τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δεν χάνουμε ώρα από την οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, την πύκνωση των γραμμών του ταξικού μας σωματείου.

Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου μας,

την Παρασκευή 14 Φλεβάρη, στις 16:30

έξω από την Ελληνοαμερικάνική Ένωση,

Μασσαλίας 22 στην Αθήνα

Κύλιση προς τα επάνω