3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Όλοι στην ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του σωματείου στις 11:30πμ, Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου

Μέτρα ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς

Ο αγώνας για την ίδια μας τη ζωή να ενταθεί

Ο Σύλλογός μας χαιρετίζει τις χιλιάδες εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών, που σαν μεγάλο ποτάμι οργής, φουσκωμένο, την Κυριακή 5/3 στο παλλαϊκό συλλαλητήριο κατέκλεισαν όχι μόνο την πλατεία Συντάγματος, αλλά και τους γύρω δρόμους, μέχρι τα Προπύλαια και τις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

Με συνθήματα όπως “το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”, οι χιλιάδες λαού έκαναν σαφές με τον πιο αποφασιστικό τρόπο ότι το έγκλημα στα Τέμπη, όχι μόνο δεν θα ξεχαστεί, αλλά οι πραγματικοί υπεύθυνοι θα πληρώσουν. Τα κροκοδείλια δάκρυα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, των εταιρειών, που κάτω από τις εντολές της Ε.Ε., στη λογική της “ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας” μετέτρεψαν το σιδηροδρομικό δίκτυο σε παγίδα θανάτου, δεν πιάνουν!

Καταδικάζουμε τις αστυνομικές δυνάμεις, που απροκάλυπτα προσπάθησαν να διαλύσουν το μαζικότατο παλλαϊκό συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος, στο γνωστό τους “παιχνιδάκι” με τους γνωστούς παρακρατικούς μηχανισμούς! Τους ξεκαθαρίζουμε ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα απαντήσει σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς, όπως μόνο αυτό ξέρει και μπορεί να κάνει!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη  απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Η 8η Μάρτη, μέρα σύμβολο του αγώνα για την εργαζόμενη γυναίκα, φέτος θα τιμηθεί με τη συμμετοχή μας στην Πανεργατική απεργία.

Η οργή να μετατραπεί σε οργάνωση και αγώνα για:

  • Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων του κλάδου.

Απαιτούμε οι χώροι που εργαζόμαστε να είναι ασφαλείς. Το οφείλουμε σε όλους αυτούς που χάθηκαν άδικα αλλά και σε εμάς και τα παιδιά μας, στους μαθητές μας. Η ζωή μας και η ασφάλεια μας είναι κόστος για τους εργοδότες και για τις κυβερνήσεις τους.

Μέτρα ασφαλείας και έλεγχοι σε κάθε χώρο δουλειάς

Τα εκατοντάδες Κέντρα Μελέτης, τα “ανύπαρκτα” για το κράτος, έχουν ανοίξει σε κάθε λογής χώρο, με άδειες αποθήκης, εμπορικού καταστήματος ή άλλη. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την καταλληλότητά τους ως χώροι μαθήματος, ενώ σε αυτά βρίσκονται εκτεθειμένοι δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι και μαθητές.

Η πρόσφατη απλοποίηση της διαδικασίας για την αδειοδότηση Φροντιστηρίων και  Κέντρων Ξένων Γλωσσών, σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες χρειάζεται να καταθέσουν απλώς μια υπεύθυνη δήλωση ότι τα κτήρια τους πληρούν τις απαιτήσεις, χωρίς καν να γίνει ο σχετικός έλεγχος για διαπίστωση.

Στα σχολικά λεωφορεία, που απαριθμούνται σήμερα σε πάνω από 3.000 οχήματα με καθημερινά δρομολόγια ακόμη και σε εθνικές αρτηρίες, υπάρχουν συχνά προβλήματα, λόγω κακής ποιότητας του στόλου, με πολύ σοβαρές παραλείψεις τεχνικής και μηχανολογικής φύσης. Τα βαρέα ένσημα των οδηγών πλήττονται την ώρα που έχουμε δει εικόνες με σχολικά λεωφορεία να λαμπαδιάζουν στη μέση του δρόμου. Η μερική απασχόληση τους εξαναγκάζει σε διπλές και τριπλές δουλειές, στην πίεση για να βγάλουν το μεροκάματο και να ζήσουν τις οικογένειές τους, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους. Μάλιστα αποτελεί κανόνα για πολλά σχολεία να τους βγάζουν στον δρόμο εκτός ωραρίου, ενώ επικρατεί ένα θολό πλαίσιο για την μεταφορά μαθητών με εννιαθέσια βανάκια, στα οποία δεν απαιτείται επαγγελματίας οδηγός. Παρόλα αυτά όμως οι σχολάρχες αρνήθηκαν να έρθουν σε διαπραγματεύσεις με το σωματείο μας προκειμένου να υπογραφεί συλλογική σύμβαση, η οποία να καθορίζει τα καθήκοντα οδηγών και συνοδών, να προβλέπει συμβάσεις πλήρους απασχόλησης κ.α., να εξασφαλίζει το μίνιμουμ των προϋποθέσεων για την ασφάλεια των εργαζομένων και των μαθητών. Γιατί αρνούνται; Μα για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Απαιτούμε

  • Επαναφορά του κτηριακού ελέγχου για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών από τον ΕΟΠΠΕΠ
  • κτηριακό έλεγχο για τα Κέντρα Μελέτης
  • έλεγχος και συχνή συντήρηση των σχολικών λεωφορείων με ευθύνη των ιδιοκτητών σχολείων
  • Άμεσα οι εργοδότες βρεφονηπιακών σταθμών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας για οδηγούς και συνοδούς.

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα και οι ένοχοι γνωστοί.

Ποτάμι να τους πνίξει, να γίνει η οργή!

ΑΠΕΡΓΙΑ-8-ΜΑΡΤΙΟΥ-2023.pdf

Κύλιση προς τα επάνω