3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Μας αφορά όλους! Ο νέος προϋπολογισμός τσακίζει πάλι το εισόδημά μας – Όλοι στο συλλαλητήριο Συνδικάτων – Ομοσπονδιών – Εργατικών Κέντρων την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 7μμ, στο Σύνταγμα

 • Εμείς θα πληρώνουμε το 95% των φόρων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 5%!
 • Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε 28,8%, στη στέγαση 18,7%. Ενώ οι εταιρείες ενέργειας και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ μετρούν κέρδη ρεκόρ!

Η φορολογία μας θα αυξηθεί κι άλλο, μαζί και οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η πολιτική προστασία, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για όλους εμάς. Τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται. Τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα) ακριβαίνουν συνεχώς. Τα ενοίκια είναι απλησίαστα. Όσοι έχουμε δόσεις δανείων τρέμουμε για την αποπληρωμή τους. Οι μισθοί μας με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν μας λύνουν το πρόβλημα.

Έτσι θα βγουν τα “ματωμένα” πλεονάσματα του “Ταμείου Ανάκαμψης”, τα οποία επιδιώκει η κυβέρνηση, μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Έτσι σκοπεύουν να δώσουν τα χρήματά μας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που έχουν νόμιμα φοροασυλία… Μέσω της μεγαλύτερης εντατικοποίησης της εργασίας μας, με χαμηλούς μισθούς, χωρίς να πληρώνουν υπερωρίες, 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο είχαν αύξηση κερδών 302% σε έναν χρόνο, που αναλογεί στο μισό ΑΕΠ της χώρας.

Ως εδώ! 

Καλούμε τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα για: 

 • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
 • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
 • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
 • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

ΑΝΑΚ_ΑΚΡΙΒΕΙΑ.pdf

Κύλιση προς τα επάνω