3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Μαχητική, αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο – όλεθρο που δυναμώνει την ομηρία και τη σύγχρονη σκλαβιά! Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας!

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι,

Δόθηκε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Πρόκειται για ένα νέο αντεργατικό τερατούργημα που στόχο έχει να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Έρχεται να συμπληρώσει τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με στόχο την πλήρη κατάργηση του 8ωρου – 5νθήμερου –  40ωρου.

Το νομοσχέδιο ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με την εισαγωγή βαρύτατου προστίμου και ποινής φυλάκισης, σε όσους ασκήσουν «ψυχολογική πίεση» ή εμποδίσουν τους απεργοσπάστες, να εισέλθουν στο χώρο δουλειάς.

Θεσμοθετείται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων μηδενικού χρόνου «zero hour contracts», των συμβάσεων κατά παραγγελία «on demand», που μετατρέπουν τον εργαζόμενο σε μία ευέλικτη μηχανή εργασίας και παροχής υπηρεσιών χωρίς δικαιώματα και με πλήρη διάλυση του σταθερού χρόνου εργασίας. Θέτει ως μοναδική εξασφάλιση του εργαζομένου την «έγκαιρη» ενημέρωση του από τον εργοδότη για τη διάρκεια της εργασίας, τον τόπο εργασίας και την αμοιβή. Το μόνο που εξασφαλίζεται δηλαδή είναι το μεροκάματο του εργαζόμενου για όσες ώρες θα κληθεί να εργαστεί. Ο εργαζόμενος είναι όμηρος σε μία νέα εργασιακή σχέση καθώς δεν ξέρει αν και πότε θα έχει δουλειά, αν, πότε και πόσο θα έχει ελεύθερο χρόνο.

Αυτό δεν επιτρέπεται να το αποδεχτεί κανένας εργαζόμενος, κανένας νέος και νέα!

Σύγχρονο δικαίωμα είναι να μπορεί κάθε εργαζόμενος να ζει με αξιοπρέπεια από τη δουλειά και το μισθό του.

Κανένας συμβιβασμός με τον εργατικό Μεσαίωνα και τη σύγχρονη σκλαβιά!

Συμμετέχουμε στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων και συνέντευξη τύπου των συνδικάτων, την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας!

Μαχητική-αγωνιστική-απάντηση-ενάντια-στο-νομοσχέδιο-όλεθρο.pdf

Κύλιση προς τα επάνω