3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Με αφορμή άλλη μια κατάκτηση σε εργασιακό χώρο!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων» πέτυχε καταβολή δεδουλευμένων σε συναδέλφισσα σε Κέντρο Μελέτης στη Νέα Σμύρνη.

Η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα είχε αρνηθεί να καταβάλλει τα δεδουλευμένα και το Δώρο Χριστουγέννων σε συναδέλφισσα, ενώ την απέλυσε επειδή τα διεκδίκησε! Με την ίδια προκλητικότητα αντιμετώπισε και την αντιπροσωπεία του σωματείου, αρνούμενη κάθε συζήτηση μαζί της.

Η εργοδοσία είχε επιβάλλει Σύμβαση Εργασίας με ωρομίσθιο 3,90€, τη στιγμή που το κατώτερο ωρομίσθιο στον κλάδο είναι 6,70€. Επιβάλλει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 60 λεπτά συνεχόμενα, χωρίς διάλειμμα, ενώ η διδακτική ώρα είναι 45 λεπτά. Για όλη τη διδακτική χρονιά επιβάλλει μηνιαίες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενισχύοντας παραπέρα την εργοδοτική τρομοκρατία. Δεν αναγνωρίζει αργίες, Δώρα Χριστουγέννων, επιδόματα και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν πέρασε, βρήκε απέναντί της όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από κλάδο και χώρο δουλειάς. Σ’ αυτό συνέβαλλε η έκφραση αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις και συλλόγους στη Νέα Σμύρνη.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγούν τον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης σε συνθήκες γαλέρας. Επιδιώκουν την κατάργηση των 21 ωρών πλήρους ωραρίου, μειώνουν τα επιδόματα ανεργίας, χτυπάνε συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα!

Να έρθουμε σε σύγκρουση με τον εργασιακό Μεσαίωνα που μας επιβάλλουν, να απαντήσουμε με τον οργανωμένο αγώνα μας, στοχεύοντας στην επαναφορά των ΣΣΕ και στην ανάκτηση απωλειών μας. Στο επίκεντρο της πάλης μας θέτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η εκπαίδευση των παιδιών μας δε χωρά στους νόμους της αγοράς!

Συμμετέχουμε:

  1. Κυριακή 14/05 στο ΕΚΑ (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνη) στην σύσκεψη του σωματείου ενόψει της απεργίας. Φέρνουμε εικόνα από χώρους δουλειάς, φέρνουμε δυσκολίες, οργανώνουμε τη δουλειά μας για την απεργία ώστε να μην πάει χαμένη ούτε μια στιγμή.
  2. Τετάρτη 17/05, ώρα 09:30, στην Πλατεία Μοναστηρακίου, στην προσυγκέντρωση του σωματείου μας, για τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά) στις 10:00.
  3. Όλοι στα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. στις 18/5, στις 19:00 στην Ομόνοια.

Το Δ.Σ.

Καταβολή-δεδουλευμένων.docx

Κύλιση προς τα επάνω