3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Νίκος Καζαντζάκης “Ταξιδεύοντας: Ρουσία” – Οι Εράν με τον Ηλία Λογοθέτη και την Μαρία Ζαχαρή

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “ο Βύρων” καλεί όλα τα μέλη, το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 20.00 στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema να παρακολουθήσουν την παράσταση:

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ:ΡΟΥΣΙΑ». Μια εκδήλωση στα πλαίσια του αφιερώματος σε Έλληνες Δημιουργοί Εμπνευσμένοι από την Οκτωβριανή Επανάσταση ένας συνδυασμός Απαγγελιών από τις εντυπώσεις στη Σοβιετική Ένωση και ιδιαίτερων Μουσικών ήχων και τραγουδιών από την πατρίδα του, την Κρήτη.

’’Αλίμονο στον άνθρωπο που,

όταν ο Θεός σηκώνει τρικυμία,

αυτός χύνει λάδι στη θάλασσα.’’

‘’Λέω την αλήθεια όπως την είδαν τα μάτια μου.

Η στιγμή που περνούμε είναι τόσο κρίσιμη, που κάθε

ψευτιά ή αποσιώπηση της αλήθειας θα ΄ταν πράξη ατιμωτική.’’

‘’Ιερό συνέπαρμα τους έχει κυριέψει όλους που οικοδομούν

τη νέα Ιδέα, ιερό συβέπαρμα που προξενεί δέος.

Αυτή ΄ναι η ανώτατη συγκίνηση που μου ΄δωκε η Ρουσία.’’

 

Απαγγελίες:

ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με τους ΕΡΑΝ

Νεκτάριος Παχιάδης, λύρες και τραγούδι

Κυβέλη Σεργίου, τραγούδι και κρουστά

Νεκτάριος Μαρίνος, λαούτο, μπουλγαρί.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 10€

ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΑΝΕΡΓΟΙ 5€

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ “ΒΥΡΩΝΑ” 5€

Πληροφορίες κρατήσεις 210 8220008

ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο.

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ «Ταξιδεύοντας: Ρουσία»

Η αγωνία του συγγραφέα έκδηλη, να ζήσει με την ψυχή του την γρήγορη εφαρμογή, του πνεύματος που εκφράζεται που δημιουργεί και ελπίζει σε ένα μέλλον συλλογικό, σε μια νέα εποχή. Και η πίστη του φανερή στο βέβαιο σοβιετικό όνειρο, με θρησκευτική και ειλικρινή ευλάβεια, αλλά και την εσωτερικότητα που τον χαρακτηρίζει. Βλέπει τον ‘’άστεγο’’ Θεό, την αλλαγή στις νέες θρησκευτικές αντιλήψεις, δίχως να υποτιμά τη πρότερη πίστη.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 1927 βρίσκεται στην αχανή χώρα, προσκεκλημένος της ρωσικής κυβέρνησης, για τον εορτασμό των δέκα χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Τον απασχολούν οι πολιτικές εξελίξεις και ο λόγος γίνεται πολιτική ανάλυση. Η σταδιακή εκβιομηχάνιση και η πορεία προς το σοσιαλισμό. Η Σοβιετική Ρωσία αγωνίζεται να δημιουργήσει σε μια κοσμογονία ακατανόητη ίσως στο δυτικό κόσμο, που τον αφήνει αδιάφορο, αλλά κατά τα άλλα πιστό υποστηρικτή με φιλορωσική ελληνική ψυχή.

Όσο κι αν προσπαθεί ο Νίκος Καζαντζάκης να παραμείνει αντικειμενικός δεν παύει το έργο του αυτό να είναι ένα λογοτεχνικό έργο. Περικλείοντας πλούσιο υλικό, συλλεγμένο με αγάπη για τον τόπο αλλά και το λαό της Ρωσίας, παραμένει κριτικός και ρεαλιστικός συγγραφέας. Μέσα από το λόγο του μετατρέπει μια ολόκληρη κοινωνική πραγματικότητα και καθημερινές μορφές της εποχής, σε λογοτεχνικές μορφές του βιβλίου. Η γραφή του, με φυσικότητα και δεξιοτεχνία, αποκαλύπτει την βαθιά του γνώση για τη ρώσικη ιστορία, λογοτεχνία και πολιτισμό, σε μια προσπάθεια να χαρτογραφήσει τις διαφορές των δυο εποχών, με ρεαλισμό μέσα από το πλούσιο εθνογραφικό υλικό.

Απαγγελίες και αναγνώσεις σε εναλλαγές με μουσικούς ήχους…

Απαγγελίες και αναγνώσεις αποσπασμάτων του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας: Ρουσία», θα ακουστούν στην εκδήλωση από τον εξαιρετικό ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη με το δικό του ιδιαίτερο υποκριτικό ύφος και την ταλαντούχα ηθοποιό Μαρία Ζαχαρή.

ΕΡΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ…

ΕΡΑΝ ένα μουσικό σχήμα με υπέροχες μελωδίες της πλούσιας μουσικής μας παράδοσης, επιχειρεί μουσικά ταξίδια στο χώρο και το χρόνο με τη βοήθεια της φωνής , μιας λύρας , ενός λαούτου και των ρυθμικών χτύπων του νταουλιού που θυμίζουν τους  χτύπους της καρδιάς.

Με τραγούδια που ταξιδεύουν αιώνες τώρα, από την Κρήτη, τη Μικρασία ,τη μακρινή Αραβία, τα νησιά μας  , το μουσικό σχήμα ΕΡΑΝ υπηρετεί  τον Έρωτα, την Αγάπη, τον πόνο και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, θα πλαισιώσει την παρουσίαση του ταξιδιού μας στα κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη, δίνοντας έμφαση στο πάθος και την αγάπη του συγγραφέα στα δρώμενα της εποχής αλλά και το πάθος του να ζήσει την εποχή με την ψυχή του διατηρώντας τα απαραίτητα εθνογραφικά στοιχεία.

www.eran.gr

http://newstarartcinema.gr/

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ-ΕΡΑΝ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.docx

Εράν-δελτίο-τύπου.docx

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ-ΤΑΞΙΔΙ-ΣΤΗ-ΡΩΣΙΑ-ΔΤ.docx

Κύλιση προς τα επάνω