3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Να γυρίσει πίσω στη δουλειά της η πρόεδρος του σωματείου!

Συνάδελφοι,

καθημερινά δεχόμαστε νέες καταγγελίες για την απόλυση της προέδρου, Ελπίδας Νασιοπούλου, από το φροντιστήριο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ επειδή μίλησε στους μαθητές της για το Πολυτεχνείο. Η αλληλεγγύη από τα σωματεία των εκπαιδευτικών και τα συνδικάτα πανελλαδικά, τους φορείς της περιοχής της Ν. Ιωνίας, είναι απόδειξη πως αυτή η απόλυση θίγει κάθε εργαζόμενο.

Με τις κινητοποιήσεις μας στο φροντιστήριο κατάλαβε η εργοδοσία πως πρέπει να απολογηθεί στο σωματείο μας, σε κάθε συνάδελφο, για την απόλυση αυτή. Κατάλαβε πως δεν έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, ακόμη κι αν βρίσκει πάτημα στο άθλιο νομικό πλαίσιο. Με την πορεία που κάναμε στη γειτονιά και τις εξορμήσεις στα καταστήματα, την Πέμπτη 24/11, επιβεβαιώσαμε πως κάθε εργαζόμενος καταδικάζει τέτοιες πρακτικές απέναντι σε εκπαιδευτικούς.

Όλες αυτές τις μέρες πραγματοποιούμε εξορμήσεις σε φροντιστήρια και δημοτικά σχολεία της Ν. Ιωνίας. Γεμίσαμε τη γειτονιά με αφίσες. Προχωρήσαμε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Αιτηθήκαμε συνάντηση από το Υπουργείο Παιδείας για να καταδικάσει επίσημα η κυβέρνηση τέτοιες πρακτικές.

Κάναμε παρέμβαση στο ΔΣ του ΣΕΦΑ (συνδικαλιστικό φορέα των φροντιστών Αθήνας), που δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει την καταδίκη του συμβάντος. Καταδίκασαν την φίμωση των εκπαιδευτικών και την απόλυση συνδικαλιστών, εκπροσώπων των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου σε Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).

Ξεκινάμε νέα καμπάνια εγγραφών. Με το σωματείο μπροστά θα συγκρουστούμε με την αυθαιρεσία, θα αφήσουμε τους αντεργατικούς νόμους στα χαρτιά, κλιμακώνουμε τον αγώνα για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στον κλάδο.

Στόχος μας είναι η ανάκληση της απόλυσης.

Έχουμε τη στήριξη δεκάδων φορέων! Δεν πάμε βήμα πίσω!

ΔΤ_ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ_ΑΠΟΛΥΣΗ.pdf

Κύλιση προς τα επάνω