3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Να μην αφήσουμε την EUROPALSO σε χλωρό κλαρί!

Καταγγέλλουμε τη νέα απαράδεκτη και προκλητική Σύμβαση Εργασίας, για το σύνολο όλων των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση και ειδικά στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, που υπέγραψε η εργοδοτική ένωση EUROPALSO με το ψευδοσωματείο εργαζομένων που αυτή έχει στήσει. Με τη λογική «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει» και εντελώς ξετσίπωτα, οι επιχειρηματίες στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αποτιμούν τη μία ώρα εργασίας των καθηγητών στα 3,52 Ευρώ μεικτά και θεωρούν το ωράριο εργασίας λάστιχο στις διαθέσεις τους!

Καταγγέλλουμε ως την πλέον αναξιόπιστη, την εργοδοτική ένωση EUROPALSO που μπροστά μας, στις 24/9 και δια της προέδρου της κ. Μπουλντούμη, αρνιόταν πως είχε υπογραφεί σύμβαση. Μάλιστα δεσμεύτηκε να απαντήσει εγγράφως στην πρόταση σχεδίου σύμβασης που της καταθέσαμε. Στις 26/9 κατέθετε στο υπουργείο εργασίας την ψευδοσύμβαση, που είχε από τις 9/9 υπογράψει, και σε μας υπέκφευγε να απαντήσει.

Σαν τα ποντίκια, κρυφά από τους εργαζόμενους, υπέγραψαν τη ψευδοσύμβαση, σαν τα ποντίκια την κατέθεσαν και αφού πέρασε το χρονικό διάστημα που θα μπορούσαμε να την προσβάλουμε νομικά, την δημοσιοποίησαν.

Ο εμπαιγμός δεν θα περάσει! Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα αν χρειαστεί, θα είμαστε έξω από τα φροντιστήρια των μελών της EUROPALSO, συζητώντας και οργανώνοντας τους συναδέλφους. Σε πολύ λίγο καιρό θα είμαστε και μέσα στα εργασιακά τους κάτεργα, μέσω του κάθε συναδέλφου!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να μην υποκύψουν και να μην νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους την ψευδοσύμβαση. Κανένας εργαζόμενος δεν δεσμεύεται από δαύτη. Να μην τρομοκρατηθεί κανείς, αλλά να έρθει να οργανωθεί στο ταξικό του σωματείο, τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «ο Βύρων». Συνάδελφοι, δεν μας μένει άλλος δρόμος από το να μαζικοποιήσουμε και να ισχυροποιήσουμε το Σωματείο μας, να γίνουμε η φωνή του σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανωθούμε έτσι σε μια γροθιά.

Μόνο έτσι θα σαρώσουμε τους εργοδότες και τα υποχείριά εργοδοτικά ψευδοσωματεία τους. Μόνο έτσι θα τους επιβάλλουμε την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, θα περιφρουρήσουμε την εφαρμογή τους σε κάθε χώρο δουλειάς τρομοκρατώντας εμείς τους εργοδότες!

Κύλιση προς τα επάνω